Teknoloji

Google iş ilanlarını arama sonuçlarında göstermeye başlıyor

google is ilanlariGoogle geçtiğimiz ay düzenlenen I/O 2017’de Google for Jobs adını verdiği yeni bir girişimi duyurmuştu. Söz konusu girişimin amacı ise oldukça basitti: Arama devinin bilgileri organize etme konusundaki yeteneklerinden faydalanarak iş arayanlara yardımcı olmak. Bu projenin ilk aşamalarından biri hayata geçti. Google iş ilanları için gelişmiş arama özelliğini mobilde ve masaüstünde kullanıcılarına ulaştırmaya başladı.

Özelliğin işleyişi oldukça kolay. “Açık niyet” ile yapılan aramalarda (İstanbul’da giriş seviyesindeki işler veya Ankara’daki lojistik yöneticiler gibi), Google farklı kaynaklardan alınan iş ilanlarını sıralıyor. Söz konusu kaynaklar arasında LinkedIn, Monster ve Glassdoor gibi siteler bulunuyor.

Buna ek olarak, site haritası güncellendiği takdirde ilan sahibi şirketin web sitesinde gösterilen bilgilere de sonuç sayfası üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcılar sonuçlara tıklayarak ilanla ilgili daha fazla bilgiye ulaşabiliyor. Buna ek olarak; sonuçlar konum, işveren ve ilan tarihi gibi kriterler doğrultusunda sıralanıyor.

Google iş ilanları ve benzer verileri otomatik öğrenmenin yardımıyla düzenliyor

Google, I/O 2017’de otomatik öğrenmenin yardımıyla karışık verileri düzenleyebileceğini belirtmiş ve örnek olarak iş ilanlarını göstermişti. Şirket örneğini gerçek anlamda hayata geçirse de, bunun için hangi araçlardan yararlandığı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Google’ın iş ilanlarını sıralarken birbirinin aynısı ilanları ayıkladığını belirtmekte de fayda var. Söz konusu özellik, ilk etapta ABD’de kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER