Teknoloji

Google ırkçılıkla mücadele eden gruplara 2.35 milyon dolar ödenek sağlıyor

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-yeni-logo-150915

Google’ın hayır işleriyle ilgilenen kolu Google.org, San Francisco Körfez Bölgesi’nde sistematik ırkçılığa karşı mücadele eden gruplara 2 milyon doların üstünde bir maddi destek sağlıyor. USA Today’de yer alan habere göre, #BlackLivesMatter isimli girişimi desteklemek için 2.35 milyon dolar ödenek oluşturan Google; gelir eşitsizliği, adli ceza sistemi ve diğer konularda çalışmalar yapan gruplara da yardımda bulunacak.

Teknoloji şirketlerinin genellikle yeterince “çeşitli” bir çalışan kadrosuna sahip olmamakla suçlandıkları göz önüne alınınca Google’ın bağışı biraz daha dikkat çekiyor.

Google, konuya ilişkin duyurusunu San Francisco’nun meşhur etkinlik merkezlerinden Castro Theatre’da gerçekleştirdi. Duyuru sırasında 2012’de Florida’da bir benzin istasyonunun önünde silahsız vaziyetteyken vurulan 17 yaşındaki Jordan Davis’in hikayesini anlatan “3,5 dakika, 10 kurşun” isimli belgesel gösterildi. Google.org’un San Francisco Körfez Bölgesi’nden sorumlu yöneticisi Justin Steele, ırksal adalet hareketine katkı sağlamayı istediklerinin altını çizdi.

Yıllar boyunca gelen eleştirileri savuşturma yoluna giden teknoloji şirketleri, sonunda hem personellerindeki çeşitliliği artırma yolunda adım atıyor hem de bu çeşitliliğin sektörün geneline yansımasına destek oluyor. Apple ve Google’ın teknoloji sektöründeki çeşitliliğin artması için 2015’te yaptığı toplam bağış miktarı 1 milyar dolara yaklaşıyor.

İLGİLİ HABERLER