Teknoloji

Google iPhone uygulaması yenilendi

Microsoft’un henüz Türkiye’de yayınlanmamış Bing iPhone uygulamasını güncellemesi, Google’ı da harekete geçirdi. İnternet devi, iOS için hazırlanan arama uygulamasını yeniledi. Ortada Microsoft’un gerçekleştirdiği gibi kapsamlı bir değişim olmasa da, gerçekleştirilen değişiklikler Google iPhone uygulamasını Android’deki muadiliyle eş seviyeye getiriyor.

Google iPhone uygulamasındaki güncelleme, en somut değişiklikleri Google Asistan kartlarında gerçekleştiriyor. Güncellemeyle birlikte kartların organizasyonu “Gelecek”, “Güncellemeler”, “Okunacak Hikayeler” gibi etiketler altında toplanıyor.

Söz konusu etiketler altındaki bilgiler daha önce de gelişigüzel gösterilmese de, bu yeni başlıklar Google Asistan kartlarının kullanıcılara sunduğu bilgileri daha anlamlı hâle getiriyor.

Örneğin, kullanıcıların taraftarı oldukları ve takip ettikleri takımlara ait bilgiler, ayrı bir bölgede gösterilecek. Google, şu an için bu özelliği sadece NBA ve futbol takımları için sunsa da, sonrasında diğer sporlarda da bu imkanı sağlayacak. Yeni özellikler Google iPhone uygulamasının sunduğu deneyimde köklü bir fark yaratmayacak olsa da, bu tarz küçük değişimlerin genel memnuniyete olumlu bir etki yaptığını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER