Teknoloji

Google iOS uygulamasına şifre yönetimini kolaylaştıracak yeni bir özellik eklendi

google find my device yapay zeka

Google iOS ve Android uygulamalarına Siber Güvenlik Farkındalık Ayı kapsamında yeni özellikler eklendi. Bu yeni özellikler arasında göze ilk olarak şifreler için Otomatik Doldurma desteği ön plana çıkıyor. İnternet devi kısa süre önce kullanıcıları Google Hesapları için geçiş anahtarı oluşturma konusunda teşvik etmeye başlamıştı.

Google’ın Şifre Yöneticisi’ne iPhone ve iPad’lerde Google uygulaması üzerinden erişmek mümkündü. Google şimdi de bu uygulamaya şifreler için Otomatik Doldurma desteği ekledi. Bu destek sayesinde kullanıcılar başka uygulamalarda ve sitelerde kaydedilen şifreleri rahatlıkla Google uygulamasında girebilecek. Şifre girişi seçeneği klavyenin öneriler bölümünde gösteriliyor ve yüz ya da parmak iziyle doğrulama gerektiriyor.

Chrome iOS uygulamasında bu destek zaten mevcuttu. Dolayısıyla bu özelliğin hedefinde ana mobil tarayıcı olarak Safari’yi tercih eden ancak Google ekosisteminin bir parçası olan kullanıcıların olduğu söylenebilir.

google ios

Bu özelliği aktif hâle getirmek için Ayarlar> Şifreler> Şifre Seçenekleri adımlarını takip etmek gerekiyor. Burada açılan menüde Google seçeneğini işaretleyince özellikten yararlanmak mümkün hâle geliyor. Ancak bunun için Google iOS uygulamasının en son sürümüne sahip olmak gerektiğini belirtmekte fayda var.

Chrome Android uygulamasında ise üç nokta menüsü üzerinden tarayıcı geçmişini temizlemek kolaylaşıyor. Artık tarayıcı geçmişi temizlendiğinde mevcut açık sekmeler de kapatılacak. Google silme işlemini geri almak için de kullanıcılara 15 dakikalık bir süre sunuyor.

Google iOS uygulaması yakında Dark Web Raporu özelliğine kavuşacak

Gmail adreslerinin sızdırılıp sızdırılmadığını kontrol etmeyi sağlayan Dark Web Raporu özelliğine artık Google’ın Android uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Google iOS kullanıcıların ise bu özellik için biraz daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER