Teknoloji

Google iOS uygulamasına 3D Touch desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google iOS 3D Touch

Google iOS uygulaması, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ön plana çıkan özelliklerinden biri olan 3D Touch’ı desteklemeye başladı. Uygulama için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara sesli arama, görsel araması ve arama gibi işlevlere kısa yol ikonu üzerinden erişim fırsatını sağlıyor. Güncellemenin getirdiği diğer yeniliklerin kapsama alanı ise sadece en yeni iPhone modelleriyle sınırlı kalmıyor.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın piyasaya çıkışının ardından pek çok uygulama, 3D Touch özelliğini destekleyecek biçimde güncellendi. Instagram, Skype, Tumblr, Facebook gibi popüler uygulamalar, 3D Touch desteğini fazla zaman kaybetmeden sunmaya başlamıştı.

iPhone’a gelen 3D Touch desteğine ek olarak, iOS 9 ile birlikte iPad’lere eklenen Slide Over ve Split View gibi özellikler, kullanıcıların daha verimli çalışmasına ön ayak olmuştu.

Google iOS uygulamasına güncellemeyle gelen bir diğer yenilik ise işyerleri için yapılan aramalarda mekanın en kalabalık olduğu saatlerin gösterilmesi oldu. Buna ek olarak, yurt dışındaki mekanların Noel tatili süresince açık olduğu zamanları da uygulama üzerinden görmek mümkün hâle geliyor. iOS cihaz sahipleri güncellenen Google uygulamasını iTunes App Store üzerinden indirebiliyor.

İLGİLİ HABERLER