Teknoloji

Google+ iOS uygulaması ve web sitesinde yenilikler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, sosyal ağının hem web hem de iOS platformunda bazı yenilikler yaptı. iOS uygulamasındaki en büyük değişiklik şimdiye kadar Android kullanıcılarının yararlanmakta olduğu hızlı fotoğraf yükleme özelliğinin eklenmesi oldu. Uygulamayı ilk kez yükledikten veya güncelledikten sonra Google+ kullanıcılara otomatik yüklemeleri açmak isteyip istemediklerini soruyor. Eğer cevap olumlu olursa bu sefer Wi-Fi ve 3G ya da sadece Wi-Fi seçeneklerinden bir tanesinin kullanılacak yükleme yöntemi olarak belirlenmesini istiyor.

Bu özellik etkinleştirildikten sonra iOS’in kamera uygulamasıyla veya Instagram gibi üçüncü taraf uygulamalarla çekilen tüm fotoğraflar Google+’daki özel bir klasöre yükleniyor. Kullanıcılar bu fotoğrafları yeni girdilerle paylaşabilir, albümlere ekleyebilir veya silebilir. Fotoğraf yükleme işlemi için sadece Wi-Fi’nin seçilmesi kotalı 3G bağlantısı kullananlar için daha akılcı bir çözüm olabilir, bunu da belirtmeden geçmeyelim. iOS uygulamasına yapılan diğer güncellemeler arasında popüler paylaşımları içeren, Twitter’ın keşfet sayfasına benzer mantığa sahip “What’s Hot” akışı bulunuyor.

Web tarafında da bazı yenilikler söz konusu, özellikle Çevreler sayfası içinde. Sol tarafa tüm çevreleri görme ve yeni çevreler oluşturma seçeneklerini de içeren yeni navigasyon sistemi getirildi. Ayrıca kullanıcılara kimlerin çevrelerinde olduğunu görmelerini hızlı bir şekilde görmelerini sağlayacak hızlı bağlantılar getirildi. Google+ üzerinde yeni arkadaş arama işlevi de yenilikler arasında yer almakta. Google üzerinde saklanan adres defterine ulaşım için de çeşitli yollar sunuldu. Web tarafında yapılan bu yeniliklerin tüm Google+ kullanıcılarına kademe kademe sunulması bekleniyor.

İlgili – Google+ (Anton Lopyrev)
İlgili – Google+ (Sean Purcell)

İLGİLİ HABERLER