Teknoloji

Google+ iOS uygulaması Apple’ın onayına sunuldu

Ortalıkta dolaşan Google+ davetiyelerinden bir tanesini bir tanıdıktan yakalayıp ara sıra açılan üyelik kapısından geçmeyi başarabildiyseniz ne mutlu size. Ondan sonra Google+ ya web üzerinden ya da Android uygulaması üzerinden kullanma şansınız var. Google+’ın Android uygulamasını çok beğendiğimizi söylemeliyiz. Bu uygulama Google+ kullanımını çok daha keyifli hâle getirmiş.

iPhone sahibi Google+ üyeleriyse mobil ortamda bu sosyal ağ servisini kullanmak için şimdilik Safari üzerinden eriştikleri mobil web tabanlı versiyonla yetinmek zorunda. Google’dan Erica Joy’un kendi Google+ profilinden geçtiği bilgiye göre Google+’ın resmi iOS uygulaması için Apple’a resmi başvuru yapılmış durumda.

Uygulamanın ne zaman onaylanıp da App Store’daki yerini alacağı ise şu an için bilinmiyor. Aslında Apple’ın söz konusu uygulamaya onay vereceği de garanti değil. Apple’ın karar mekanizmalarındaki kişiler bu uygulamanın işlevlerinden birinin veya daha fazlasının kendi uygulamasıyla çakıştığını düşünebilir ve onay vermeyebilir. Ancak ortadaki Twitter ve Facebook örneklerini düşündüğümüzde Apple’ın Google+ iOS uygulamasına onay vermemesinin bir nedeni yok diye düşünüyoruz.

İlgili – Google+

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER