Teknoloji

Google iOS uygulamasına Gboard klavyeyi entegre ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google ios gboardGoogle iOS işletim sistemli cihaz sahiplerinin arama, navigasyon ve e-posta konusunda kendi çözümlerinden yararlanması konusunda oldukça istekli. Şirket, bazı özellikleri iOS uygulamalarına Android muadillerinden çok daha önce getirerek bu isteğini gösteriyor. İnternet devi, arama uygulaması için hazırladığı son güncellemeyle iOS ile olan bağlarını biraz daha kuvvetlendiriyor.

Google geçtiğimiz yılın sonlarında uygulamanın haber akışını yenilemişti. Şirket şimdi de öncelikli olarak iOS için geliştirdiği Gboard isimli klavyesini ana uygulamasının kanatları altına alıyor. Kısacası bundan böyle Gboard’un yeteneklerinden tüm iOS uygulamalarında yararlanmak için Gboard’u ayrıca indirmeye gerek kalmayacak. Klavyenin kurulumu Google uygulamasının ayarları içinden yapılabilecek.

google-ios-290317Google iOS uygulamasının yenilikleri sadece Gboard klavye ile sınırlı kalmıyor. “Google’da Trendler” adını taşıyan araç takımına uygulama üzerinden erişilebilecek. Buna ek olarak, araç takımı iOS’in Bildirim Merkezi’ne de yerleştirilebilecek. Bu araç takımı sayesinde Google’daki popüler arama terimleri rahatlıkla takip edilebilecek.

Google iOS uygulamasının 3D Touch yetenekleri de gelişiyor

Güncellemeyle birlikte internet devinin iOS için hazırladığı arama uygulamasının 3D Touch yetenekleri de gelişiyor. Bundan böyle 3D Touch uyumlu cihazlarda uygulamanın ikonuna dokunarak arama sonuçlarının ön izlemesini görmek, popüler arama terimlerine ulaşmak ve sesli ya da gizli arama yapabilmek mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER