Eğlence

Google I/O konferansında Android TV cihazını gösterecek

android-tv-dedikodu-251013

Google’ın bu akşam Google I/O kapsamında gerçekleştireceği etkinlik öncesinde içerik konusunda ortaya çeşitli iddialar atılıyor. Bloomberg Businessweek şirketin TV odaklı bir Android versiyonunu tanıtacağını öne sürerken, The Wall Street Journal’a göre, Google sahnede Android TV işletim sistemiyle çalışan bir set üstü cihazını görücüye çıkaracak. Haberde bu sayının birden fazla olabileceği bilgisi de yer alıyor.

Set üstü cihazının üreticisinin adıyla anılacağı iddia edilse de, The Wall Street Journal’ın haberinde bir üretici ismi yer almıyor. Google’ın Nexus telefonlar ve tabletler gibi kendi markasını taşıyan bir versiyonu sunup sunmayacağı da şu an için belirsizliğini koruyor. Habere göre, mevcut Android cihazlar set üstü cihaz için bir kumanda işlevi görebilecek.

Bir diğer iddia ise Android TV girişiminin merkezinde oyunların yer alacağı yönünde. CNET bu set üstü cihazlardan bir tanesinin Tegra 4 işlemciyle geleceğini, Intel işlemci barındıran diğer modeller için de çalışmaların sürdüğünü iddia etti. The Wall Street Journal’a konuşan bir yazılımcıysa akıllı telefonda başlayan oyun sürecine Android TV üzerinde devam edilebileceğini belirtti. Bir diğer kaynak ise bölünmüş ekranda çoklu oyun deneyimi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER