Teknoloji

Google I/O etkinliğinde yepyeni bir Motorola akıllı telefonu tanıtılabilir

Google’ın her yıl düzenlediği ve yıl içindeki en büyük etkinliklerinden biri olan Google I/O her geçen yılla birlikte daha fazla ilgi çekiyor. Bunda her etkinliğin yepyeni bir Android sürümünün duyurusunu içermesi büyük bir etken. Ayrıca geçen yıl haziran sonunda düzenlenen etkinlikte Nexus 7 gibi yepyeni bir Nexus cihazının tanıtılmış olması gözleri bu yılın etkinliğine çevirdi. Bu yıl 15-17 Mayıs 2013 tairhlerinde San Francisco’da düzenlenecek olan etkinlikte yine bir cihaz duyurusunun yapılması bekleniyor.

motorola-droid-razr-m-060912

2013’ün Google I/O etkinliğinde tanıtılacağı tahmin edilen cihazın şu sıralar Motorola X olarak anılan cihazın olacağı iddia ediliyor. DroidForums forumundaki bir kaynağa göre Motorola X 5 inç’lik bir ekrana sahip olacak. DROID RAZR M’de olduğu gibi bu ekran cihazın her iki kenarına da uzanacak, yani kenarlarda çerçeve eni neredeyse sıfır olacak. Android 5.0 Key Lime Pie ile çalışacağı iddia edilen bu cihaz aynı zamanda Motorola’nın Google tarafından sahip olunan bir şirket olduğunu resmi olarak belgeleme niteliği de taşıyacak. Cihazın en azından ABD’de birden fazla mobil operatör tarafından satılacağı da iddialar arasında.

Aslına bakarsanız, söz konusu Google I/O’da beklenen bu cihazın bir Nexus cihazı olmayacağını öne sürüyor. Bu durumda akıllara birçok soru geliyor. Acaba Google bundan böyle başka üreticilerle çalışmayı bırakıp sadece Motorola ile yola devam eder ve referans niteliğindeki Android akıllı telefon ve tabletleri tek başına çıkarır mı? Bunu Nexus yerine yepyeni bir seri altında çıkaracağı ürünlerle mi yapar? Google I/O 2013’e daha çok zaman var, ancak etkinlik yaklaştıkça daha sağlam dedikodular duymayı bekliyoruz.

İlgili >> DroidForums.net,Talk Android

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER