Teknoloji

Google I/O açılışında Android’in yeni versiyonunu gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-sundar-pichai-250614

Android’in yeni versiyonuyla bu akşam tanışabilirsiniz. Bloomberg Businessweek’e bir röportaj veren Android şefi Sundar Pichai, Google’ın elinde nelerin olduğunu göstermeye başlamak istediğini söyledi. Yöneticinin bunun için Türkiye zaman dilimine göre bu akşam saatlerinde başlayacak olan Google I/O konferansının açılış toplantısında Android’in gelecek nesil versiyonuna dair bir ön izleme sunacağı tahmin ediliyor.

Android’in yanı sıra Google’ın oturma odalarındaki TV ve eğlence cihazları için geliştirilen işletim sistemi versiyonu Android TV’nin ön gösterimini de yapacağı söyleniyor. Ayrıca Pichai I/O açılışı sırasında Android Wear hakkında da konuşacak, iş ortaklarının geliştirdikleri ürünleri takdim edecek. Motorola ve LG’nin ilk Android Wear saatlerini geliştirdiği bilinirken Samsung’un da bir tane cihaz hazırladığı söyleniyordu.

Android için detayları zamandan önce açıklamanın amacının fan niteliğindeki kullanıcılardan çok üreticilerin hatırını kazanmak olduğu açık şekilde görülüyor. Businessweek’in haberine Google’ın, sonbaharda gerçekleştirdiği sürü yayınlarının üreticileri yıl sonu tatil döneminde dezavantajlı duruma düşürdüğü şeklinde şikayetler aldığı dile getiriliyor. Yıl sonlarında Android’in son sürümüyle çalışan tek cihazlar Google’ın Nexus cihazları oluyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google I/O 2014: Neler bekliyoruz, neler duyurulabilir?

Yine de, Google’ın gösterimini yapacağı Android sürümünü üreticilere zamanından önce sunmaya başlayıp başlamayacağı henüz netleşmiş değil. Ancak Pichai’nin üretici cihazlarında Android’in yeni versiyonlarını geçmiştekine göre daha kısa sürede görmek istediği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER