Teknoloji

Google dijital I/O 2021’in gerçekleştirileceği tarihleri açıkladı

google io 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yıl I/O geliştirici konferansını iptal eden Google, geleneksel etkinliğini bu yıl yeniden düzenleyecek. Google CEO’su Sundar Pichai, I/O 2021 geliştirici konferansının 18-20 Mayıs tarihleri arasında dijital ortamda yapılacağını açıkladı. Apple da kısa bir süre önce WWDC 2021’in sanal ortamda gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Google Developers Twitter hesabından da kullanıcılarla bazı bilmeceler paylaşılıyor.

I/O 2021’e katılım ücretsiz olacak. Google geçmiş yıllarda I/O’da Android’in yeni sürümlerini ve etkileyici AI özelliklerini sergilemişti. İnternet devinin bu yıl ne gibi duyurular yapacağı şu an için bilinmiyor. Ancak şirketin bu yıl da geçmiş yıllara benzer açıklamalar yapması bekleniyor.

I/O 2021’in Sıkça Sorulan Sorular sayfasına göre, konferansta hem tüketici hem de geliştirici etkinlikleri düzenlenecek. Bu etkinlikler ilk yayın sonrasında tekrar izlenebilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, I/O kapsamında yine teknik oturumlar, atölyeler ve ilgilenen katılımcılar için özel buluşmalar gerçekleştirilecek. Etkinliğin tam takvimi ayın son günlerinde paylaşılacak.

I/O’da odak noktası genellikle yazılım olsa da, şirket zaman zaman yeni ürünlerini de bu konferansta gözler önüne çıkarıyor. İnternet devinin bu yıl benzer bir duyuru yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor. Google I/O 2021 için kayıtlar da şimdiden açıldı.

İLGİLİ HABERLER