Teknoloji

Google I/O 2017 açılış etkinliği 17 Mayısta gerçekleştirilecek

google i/o 2019

google io 2017Google, geleneksel geliştirici konferansı I/O’yu bu yıl da mayıs ayında gerçekleştirecek. Konferansın kapıları 17 Mayısta açılacak. Açılış etkinliğini ise tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Google’ın Android geliştirme ekibi gerçekleştirecek. Google IO 2017, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Shoreline Amfiteatr’ında gerçekleştirilecek.

Google’ın Android geliştirme ekibinin I/O 2017’de gerçekleştireceği açılış etkinliğinin yaklaşık 2 saat sürmesi öngörülüyor. Bu etkinliğin önemli bir kısmının hâli hazırda “Android O” kod adıyla anılan yeni Android sürümüne ayrılması bekleniyor.

Google, Android O’nun geliştirici ön izlemesini geçtiğimiz hafta yayınlamıştı. Ancak bu durum, Google’ın geliştiricilerine yeni haberler vermeyeceği anlamına gelmiyor. Şirketin yeni sürümle kullanıma sunulacak bazı özellikleri, etkinlikte detaylı biçimde anlatması bekleniyor.

Google IO 2017 etkinliğinde yeni ürün duyurusu da yapabilir

I/O geliştiricilere yönelik bir etkinlik olması nedeniyle yazılım odaklı bir yapıya sahip. Ancak bu durum şirketin işin donanım kısmını göz ardı ettiği anlamına gelmiyor. Google, geçtiğimiz yıl I/O açılış etkinliği sırasında ev kontrolünde de kullanılan akıllı hoparlörü Google Home’u duyurmuştu. Şirketin bu yıl da I/O açılış etkinliğinde Google Home’a dair yeni haberler vermesi sürpriz olmayacaktır.

Google Pixel telefonlarıyla ilgili yeni haberleri de I/O 2017 açılış etkinliğinde verebilir. Ancak bu etkinlikte şirketin yeni bir telefon tanıtması pek muhtemel görünmüyor. Google, telefon ve tablet gibi ürünlerini görücüye çıkarmak için genellikle sonbahar aylarında etkinlik düzenlemeyi tercih ediyor.

İLGİLİ HABERLER