Teknoloji

Google internet servis sağlayıcılarını YouTube performansına göre ölçüyor

youtube-hata-logo-070714

Google YouTube videolarını düzgün şekilde izleyemeyenler için suçlayacakları bir adres göstermeye başladı. Yurt dışındaki kullanıcılar YouTube’da video izlerken sürekli kesinti yaşadıklarında üstünde “Kesintiler mi yaşıyorsunuz? Nedenini bulun.” şeklinde bir çubuk belirmeye başladı. Bu çubuğa tıklandığında da Google’ın geçtiğimiz aylarda açtığı Video Kalite Raporu sayfasına yönlendiriliyor.

Video Kalite Raporu sayfasında internet servis sağlayıcılarıyla ilgili bilgiler ve video izleme performansıyla ilgili detaylar yer alıyor. Bu sayfada belirli bir bölge içindeki internet servis sağlayıcılarının karşılaştırılması yer alıyor. Her bir servis sağlayıcısı YouTube’da sundukları performansa göre “HD Onaylı”, “Standart Çözünürlük” veya “Düşük Çözünürlük” şeklinde nitelendiriliyor.

Google’ın Video Kalite Raporu sayfası henüz Türkiye’de kullanılmıyor. Bu nedenle ülkemizde faaliyet gösteren internet servis sağlayıcıları YouTube performanslarına göre sıralanmıyor. Ayrıca Türkiye’deki YouTube kullanıcıları henüz sözünü ettiğimiz çubuğu görmüyorlar.

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER