Teknoloji

Google-Intel işbirliğiyle Intel işlemcili Android akıllı telefon ve tabletler yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google ve Intel, Intel Developer Forumu’nda yeni bir ortaklığın duyurusunu yaptı. Bu ortaklık kapsamında şu anda ARM tabanlı yongalar için optimize edilmiş olan Android’in gelecek sürümleri Intel yongalarına göre de optimize edilmiş olacak. Intel Atom yongalarıyla çalışan akıllı telefon ve tablet prototipleri de bu etkinlikte görücüye çıktı.

Söz konusu ortaklıkla birlikte Android’in gelecek versiyonları en son sürümü Medfield yongaları olan  Intel’in düşük güç tüketimli Atom işlemcilerine göre optimize edilecek. Google’ın Android’den sorumlu şefi Andy Rubin de etkinlik kapsamında sahne aldı ve elindeki akıllı telefon prototipini sundu. Bu prototipin özelliği içinde Intel Medfield yongası barındırması ve Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle çalışmasıydı. Ayrıca Intel’in Atom işlemcisiyle çalışan bir tablet prototipi de görücüye çıktı. Ne var ki, tabletlerin hangi üreticilerin elinden çıkacağına dair bir bilgi verilmedi.

Intel, kendi yongalarını barındıran ilk Android telefonlarının 2012 yılının başında çıkacağını vaat ediyor. Google-Intel ortaklığının duyurusuyla Microsoft’un ARM tabanlı yongaları destekleyen Windows 8’i tanıtmasının aynı güne denk gelmiş olması da ilginç oldu. Her iki yonga mimarisi de birbirinin alanına nüfuz ederek yeni fırsatlar yaratma peşinde.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER