Teknoloji

Google Intel destekli yeni Chromebook serisini tanıttı

Google Intel işlemciye sahip yeni Chromebook modellerini görücüye çıkardı. Şirketten yapılan açıklamada Chromebook serisinin genişletilmesinden ötürü duyulan mutluluğun altı çizilirken; Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo ve LG gibi üreticiler tarafından hazırlanan Intel işlemcili Chromebook’ların farklı şekil, boyut, renk ve konfigürasyon seçeneklerine sahip olduğu ifade edildi.

google-chromebook-070514

Lenovo tarafından hazırlanan N20 ve N20p 11.6 inç ekran, dört çekirdekli Intel Celeron işlemci, sekiz saat ömürlü pil, 4 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 3G bağlantısı barındırıyor. N20 klasik bir dizüstü bilgisayar formatındayken, N20p’nin dokunma uyumlu ekranı 300 derece arkaya yatırılabiliyor. Yine dokunmatik ekranlı bir model olan Thinkpad YOGA 11e de menteşeli tasarımı sayesinde farklı formlarda kullanılabiliyor.

Asus tarafından hazırlanan yeni modeller C200 ve C300’deyse sırasıyla 11 ve 13 inç ekranlar bulunuyor. Dell, Acer, Toshiba, HP ve LG gibi üreticilerden bazıları mevcut modellerini iyileştirme yoluna giderken, bazıları yeni modeller ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Örneğin Dell Chromebook 11 ve Acer C720 Chromebook Intel Core i3 işlemciyle güçlendirilecek. Toshiba ise 13 inç’lik yeni bir modeli satışa sunacak. HP’nin de yeni bir Chromebook’u görücüye çıkaracağı ifade edilirken, LG tarafından hazırlanan Chromebase Chrome OS barındıran ilk monitör bilgisayar olacak. Chrome OS işletim sistemli yeni bilgisayarlar önümüzdeki aylarda satışa sunulacak.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER