Teknoloji

Google’ın Instant Tethering açılımının detayları ortaya çıktı

google instant tethering

Google‘ın Chrome OS‘in en popüler özelliklerinden biri olan Instant Tethering‘i daha fazla cihaza getirme konusundaki hazırlıkları bir süre önce ortaya çıkmıştı. Instant Tethering sayesinde Chromebook’ların hızlıca akıllı telefonu bir erişim noktası olarak kullanıp internete bağlanmaları mümkün oluyor. Google Instant Tethering özelliğini  30’dan fazla Android telefonda ve 15 Chromebook’ta daha kullanıma sunmak için hazırlanıyor. Şimdiye kadar bu özelliğin kapsama alanı Google’ın çıkardığı telefon ve Chromebook’lar ile sınırlıydı.

Google’ın Chrome OS ile ilgili sunduğu özelliklerin dağıtımında zamana yayılan bir politika izlediği biliniyor. Bu durum Instant Tethering’in kapsama alanının genişlemesinde de değişmeyecek. Özelliğin yeni cihazlara dağıtımı önümüzdeki aylar içinde gerçekleşecek.

Bu özellikten yararlanmak için ayarlar menüsü üzerinden Android telefonu ve Chromebook’u eşleştirmek gerekiyor. Ardından ayarlar menüsü içindeki “bağlı cihazlar” seçeneği üzerinden Instant Tethering aktif hâle getiriliyor. Telefonun parmak izi tarayıcısıyla Chromebook’un kilidinin açılmasını sağlayan “Akıllı Kilit” özelliği de bu ekran üzerinden devreye sokuluyor.

Chrome OS kullanıcıları, Instant Tethering’in aktif hâle getirilmesinin ardından uygulama rafının sağındaki panel üzerinden hızlı şekilde Android telefonlarına bağlanabiliyor. Chrome OS, bağlantının kurulmasının ardından telefonun sinyal gücünü ve kalan pil yüzdesini de gösterebiliyor. Bağlantı kurulduktan sonra 10 dakika boyunca işlem yapılmadığı takdirde bağlantı otomatik olarak kesiliyor.

Google Instant Tethering desteğini şu telefon ve Chromebook modellerinde sunacak:

Telefonlar: HTC U11, HTC U11+, HTC U12+, Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X, LG G7 ThinQ, LG V30, LG V30+, LG V30S ThinQ, LG V30S+ ThinQ, LG V35 ThinQ, LGV40 ThinQ, Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Motorola Z3, OnePlus 5, OnePlus 5T, OnePlus 6, OnePlus 6T, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+

Chromebook’lar: Acer Chromebook 13, Acer Chromebook 14, Acer Chromebook 15, Acer Chromebook R11, Acer Chromebook Spin 13, Asus Chromebook C423, Asus Chromebook Flip C302, Dell Inspiron Chromebook 14, HP Chromebook 11 G5, HP Chromebook x2, HP Chromebook x360 14, Lenovo Yoga Chromebook C630, Samsung Chromebook 3, Samsung Chromebook Plus V2, Samsung Chromebook Plus V2 LTE

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER