Teknoloji

Google Instant Pages özelliğini Chrome 13 kullanıcıların denemesine sundu

Google geçtiğimiz hafta içinde arama motoruna özel iki farklı yenilikle karşımıza çıkmıştı. Bunlarda bir tanesi olan Instant Pages özelliğinin Beta sürümü arama motorunun Google.com adresindeki İngilizce sürümünde kullanıma açıldı.

Bu yeniliği test etmek için öncelikle Chrome 13’ün sisteminizde yüklü olması gerekiyor. Eğer Google Chrome internet tarayıcınızda otomatik güncelleştirmeler seçeneği aktifse, tarayıcınızın Chrome 13’e otomatik olarak güncellenmiş olması gerekiyor. Ayarlar bölümünden Chrome’un sürüm numarasını kontrol edebilirsiniz.

Chrome 13’ün sisteminizde yüklü olduğunu gördükten sonra Google.com’a girin ve anahtar kelimenizi yazın ve enter tuşuna basın. Örneğin “teknoblog” yazdığınızda karşınıza Teknoblog ile ilgili sonuçlar gelecek. İlk sonucun hemen sol yanında bir ok işareti dikkatinizi çekecektir. Enter tuşuna bir kez daha bastığınızda yanında ok işaretini gördüğünüz web sayfasının yüklenmeye başladığını göreceksiniz.

Kullanıcıların birçoğunun Google arama motorunu adres çubuğu gibi kullandığını biliyoruz. Google Instant bu kullanıcıların işine fazlasıyla yarayacak gibi görünüyor, ne dersiniz?

İlgili – Google Instant

İLGİLİ HABERLER