Eğlence

Google Ingress için bir televizyon programı hazırlıyor

ingress-ios-140714

Google’ın artırılmış gerçeklik temelli bilimkurgu oyunu Ingress, yakında televizyona taşınabilir. The Information’da yer alan habere göre, Ingress’in geliştiricisi Niantic Labs, oyunu televizyona taşımak için Sean Daniel Company ile görüşüyor. Ingress’in kreatif sorumlularından biri olan, aynı zamanda senaryo yazarlığı yapan Flint Dille’nin de yapım sürecine katkı sağladığı söyleniyor. Niantic’in henüz programı yayınlayacak bir kanal veya platform bulamadığı belirtilirken, şirketten konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

The Information’da yer alan habere göre, Niantic televizyon programını Ingress’in farklı bir katmanı olarak değerlendiriyor. 2012’de kapalı bir beta olarak yayınlanan Google Ingress, 2013’te genele açılmıştı. Mobil tabanlı fiziksel bir oyun olan Ingress’te oyuncular gerçek dünyadaki mekanların hakimiyetini ele geçirmek için gruplara ayrılarak birbirleriyle mücadele ediyor. Oyun için bugüne kadar gerçekleştirilen oyuncu buluşmaları büyük ilgi görürken, Google’ın resmi bir etkinlik düzenleyerek bu ilgiyi artırmayı planladığı da konuşuluyor.

Ingress’in halihazırda oyuna dair bilgiler ve haberler veren bir YouTube kanalı bulunuyor. Bir televizyon programı ise bu deneyimi farklı bir yere taşıma potansiyelini beraberinde getiriyor. Ancak Niantic’in geleneksel medyayla bağlantısı sadece Ingress ile sınırlı kalmayacağa benziyor. Şirketin geniş kapsamlı bir multimedya deneyimi olan Endgame için yazar James Frey ile birlikte çalıştığı biliniyor. Endgame projesinde bir film serisinin, define avı tarzı bir oyunun ve Niantic tarafından geliştirilen bir artırılmış gerçeklik oyununun olması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER