Teknoloji

Google Inbox’a iPhone X desteğini getirdi

google inbox iphone x
google inbox iphone x
Inbox uygulaması artık iPhone X’u destekliyor

Apple’ın ön yüzü neredeyse tamamen kaplayan ve çentikli ekranlı iPhone X’u çıkarmasından dokuz ay sonra, Google en sonunda Inbox e-posta uygulamasını bu cihazı destekler hâle getirdi.

App Store’da yayınlanan ve 144 MB büyüklüğe sahip bir güncelleme dosyasıyla sunulan Inbox, Google’ın söylediğine göre Apple’ın en pahalı iPhone’unu destekliyor. Güncelleme açıklamasına bakıldığında bunun dışında çok fazla değişiklik yapılmamış gibi görünüyor.

Bu güncellemeyle birlikte uygulamayı iPhone X’da görüntülerken alt ve üst kısımlarda görünen geniş siyah çubuklar ortadan kalkıyor. Uygulama 19.5:9’luk görüntü oranıyla uyumlu hâle geliyor. Kullanıcılar aylardır ekran desteğinin gelmemesinden yakınıyordu. Google, geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen Gmail tasarım yenilemesi sırasında Inbox’ın iPhone X uyumluluğu için çalıştığını söylemişti.

Aslında Inbox’a iPhone X desteğinin gelmesi sadece Google’ın kullanıcıların şikayetlerini dinlemesiyle ilgili değil. Apple’ın iOS 11 ile birlikte getirdiği yeni gereksinimler de bu ay itibarıyla yürürlüğe giriyor. Buna göre App Store’a gönderilen tüm iOS uygulama güncellemelerinin iOS 11 SDK ile yapılmış olması ve iPhone X’un Super Retina ekranını desteklemesi gerekiyor. Her ne olursa olsun, Inbox’ın iOS versiyonunun da hak ettiği ilgiyi sonunda gördüğünü görmek sevindirici. Android versiyonunda var olan tüm gelen kutularını görüntüleme seçeneğinin iOS uygulamasında hâlâ bulunmadığını da belirtmeden geçmeyelim.

İLGİLİ HABERLER