Teknoloji

Google Inbox için daha fazla tarayıcı desteği ve Gmail özellikleri yolda

google inbox

google-inbox-231014

Google’ın Gmail e-posta servisi için geçtiğimiz haftalarda kullanıma sunduğu Inbox arayüzü ilgi çekici ve fütüristik görünüyor, ancak her gün aldığımız e-postaları gruplar hâlinde düzenleme ve e-posta kullanım alışkanlıklarını değiştirme amacı güden bu proje henüz son hâlini almış değil. Reddit’in AMA (Bana İstediğini Sor) oturumuna katılan üç Inbox ürün ekip üyesi gelecekte Inbox için yeni özelliklerin çıkacağının müjdesini verdi, ancak bunların ne zaman yayınlanacağına dair bir takvim paylaşmadı.

Etkileşim Tasarımcısı Jason Cornwell, Ürün Yöneticisi Vijay Umapathy ve Yazılım Mühendisi Taylor Kourim’in katıldığı Reddit AMA oturumunda, kullanıcıların en çok talep ettikleri özellikler arasında farklı e-posta adreslerine gelen iletileri tek bir sayfada görmeyi sağlayan birleştirilmiş posta kutusunun ve Inbox’ın standart Gmail e-posta adreslerinin yanı sıra Google Uygulamalar tarafından da desteklenmesinin bulunduğu kaydedildi. Her iki işlev için de şu an çalışmalar sürüyor.

Çapraz tarayıcı desteği de yolda olan diğer işlevler arasında bulunuyor. Inbox şu an için sadece Chrome’da çalışıyor, ekip diğer interenet tarayıcıları için testlerin yapıldığını kaydetti, Apple’ın Safari’sinin de bunlar arasında bulunduğunun altını çizdi. Her ne kadar isimleri verilmese de, IE ve Firefox’un da test edilenler arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Inbox için hedeflenenin normal Gmail ile aynı özellikleri sunması olduğu anlaşılıyor. Cornwell, en sonunda Inbox’a gelecek uzun bir Gmail özellikler listesinin bulunduğunu kaydetti, bir yandan bu özellikleri eklerken bir yandan da Inbox ürün konseptini geliştirmeye yeni özellikler ekleyerek devam etmek istediklerini belirtti. Henüz gelmemiş Gmail özellikleri arasında gönderimi geri alma aracı bulunuyor, bu özellik de fazla zaman geçmeden Inbox’a gelecek.

Google Drive entegrasyonu, tablet uygulamaları, tüm posta eklerini bir seferde indirme yeteneği, daha iyi takvim entegrasyonu çok yakında Inbox’a gelecek özellikler arasında bulunuyor. İngilizce bilenler Reddit AMA sayfasını aşağıdaki bağlantıyı takip ederek okuyabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER