Teknoloji

Google’ın iddialı e-posta uygulaması Inbox’a artık herkes erişebilecek

Google, yeni e-posta uygulaması Inbox’ı geçtiğimiz ekim ayında duyurmuş ancak ilk etapta sadece davetiye sahiplerinin uygulamadan faydalanmasına izin vermişti. Sekiz ayın ardından Inbox için davetiye zorunluluğunu kaldıran Google, yeni dönemi kutlama adına Inbox kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. iOS ve Android uygulamalarına ek olarak Chrome, Safari ve Firefox gibi masaüstü tarayıcıları üzerinden erişilebilen Inbox; mesajları gruplama ve e-postaların içinden önemli bilgileri ayıklama gibi özellikleri barındırıyor.

Güncellemeyle birlikte, Inbox kullanıcılarına hatalı e-postalarını geri çekme fırsatı tanınıyor. Google, Inbox’ın liste görünümünde e-postalar üzerinde yapılan sürükleme hareketini varsayılan silme hareketine dönüştürürken, Keep uygulamasıyla entegrasyonu da sıkılaştırıyor. Google Keep aracılığıyla oluşturulan hatırlatıcılar Inbox’ta gösterilirken, Google’ın HotelTonight ve Eat24 ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde kullanıcılara Inbox’ı terketmeden otel rezervasyonu yapma veya yemek siparişi verme imkanı sunuluyor.

Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai, Inbox ile ilgili yenilikleri I/O 2015’in açılış etkinliğinde duyurdu. Gmail’in aylık aktif kullanıcı sayısının 900 milyonu aştığını söyleyen Pichai, kullanıcı kitlesinin yüzde 75’inin Gmail’in mobil uygulamasından faydalandığının altını çizdi. Gerçekleştirilen güncellemeler Google’ın Inbox’a dair iddiasını ortaya koyarken, servisin Gmail’i yakalamak adına uzun bir yolu yürümesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

İLGİLİ HABERLER