Teknoloji

Google şimdi iMessage’ın uygulamalar bölümüne giriyor

Google iOS uygulamasında birtakım değişiklikler yaptığını duyurdu. Değişikliklerin kullanıcılara iMessage ve Google uygulamasının kendisi içinde daha akıcı biçimde bilgi keşfetme ve paylaşım imkanı sunması amaçlanıyor.

İlk olarak, iOS için Google uygulaması bir iMessage uzantısı sunuyor. Bunun sayesinde kullanıcıların videolar, işletme bilgileri ve benzeri içerikleri birbirleriyle sohbet ederken paylaşması kolaylaşıyor.

Aşağıdaki örnekten de görülebileceği üzere, “Yemek” veya “Yakınlardakiler” gibi ikonlara tıklatılarak yeni mekanlar keşfedilebiliyor ve daha sonra bunların konumları iMessage içinden paylaşılabiliyor. Arama çubuğunun sağ tarafında yer alan özel bir buton da GIF arama modunu etkinleştiriyor.

Eğer Google uygulamasını daha önce yüklediyseniz, son sürüme güncellediğiniz takdirde Google ikonunu iMessage uygulamaları bölümünde göreceksiniz. Ne var ki, bu yenilikler şu an için sadece ABD’de kullanılabiliyor.

Bu arada şirket, geçen yıl Google iOS uygulamasına getirdiği ilgili içerik özelliğini daha da geliştiriyor. Şimdi, ilgili içerikleri keşfetme işlevi cihazdaki herhangi bir internet tarayıcısıyla çalışıyor. Eğer Safari’deki bir web sayfası içinden paylaşım aracına giderseniz, Google’ın ek bir arama yapmasına ihtiyaç duymadan otomatik olarak tavsiyeleri göstermesini seçebilirsiniz. Google, bir örnek olarak, ızgara balığın nasıl yapılabileceğini örnek gösteriyor. Kullanıcılara gösterilebilecek ek bilgilerin arasında “balığın ızgara yapışmasını engellemenin ipuçları, ızgara için en iyi balıklar veya lezzetli tariflerin” de olabileceğini dile getiriyor.

Son olarak, eğer iOS 11 yüklü bir iPad kullanıyorsanız, Google uygulamasına veya uygulamadan metin, görsel veya bağlantıları sürükleyip bırakabilirsiniz. Örneğin, bir makaleye tıklatıp bekleterek, bunun bağlantısını iMessage veya Notlar’a taşıyabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER