Teknoloji

Google’ın yemek günlüğünün ne kadar akıllı olduğu sorgulanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

general-mobile-4g-kamera-fotograflari-00016

Google’ın yemek fotoğraflarından tahmini kalori miktarını hesaplayan yeni sistemi, varlığı ortaya çıkar çıkmaz akıllara bazı sorular getirdi. Im2Calories adını taşıyan sistem, Google’ın 2014’te satın aldığı yapay zekâ şirketi DeepMind tarafından geliştirildi.

Yemeğin boyutunun hem mutlak ölçülere hem de tabağa göre ölçen Im2Calories, yemeklerin üzerine serpilen baharat ve sosları da tespit edebiliyor. Fotoğrafın kalitesi, ölçüm işleminin gerçekleştirilmesi esnasında bir engel oluşturmuyor.

Im2Calories’in halihazırda gerçekleştirdiği ölçümlerin ciddi hatalar barındırdığı belirtiliyor. Popular Science’a konuşan Google araştırmacısı Kevin Murphy, hesaplamalarında yüzde 20’ye varan yanlışların olduğunu kabul etti. Bu yanlış hesaplamaların önemli olmadığını iddia eden Murphy, Google’ın amacının bu yanlış ölçümleri zamanla azalması olduğunu dile getirdi.

Google’ın Im2Calories için patent başvurusunu yaptığı belirtilirken, servisin ne zaman aktif hâle geleceği henüz bilinmiyor. Kilo kontrolü ve kaybı konusunda kalori ölçümünün etkisizliğinin kanıtlanmış olmasıysa Google’ın girişiminin ne kadar işe yarayacağının sorgulanmasına neden oluyor.

İLGİLİ HABERLER