Teknoloji

Google’dan iletişim uygulamalarının yönetiminde önemli değişiklik

google iletisim duo ekran paylaşımı

Google geçtiğimiz yıl ekim ayında Javier Soltero‘yu G Suite başkan yardımcılığına ve genel müdürlüğüne getirmişti. Soltero, bu görev çerçevesinde Google’ın ofis uygulamalarının yanında iletişim servisleri Google Meet ve Chat‘ten de sorumlu olmuştu. İnternet devi; Mesajlar, Duo ve Android’deki Telefon uygulamasının başına da Javier Soltero’yu geçirdi.

Böylelikle Soltero’nun yönetimindeki ekip, Google’ın tüm iletişim uygulamalarının sorumluluğunu üstlenmiş oldu. Soltero, The Verge sitesine yaptığı açıklamada kısa vadede bir değişiklik veya entegrasyon planlarının olmadığını dile getirdi. Google yöneticisi, insanların ürünler arasındaki seçimlerini spesifik amaçlar doğrultusunda yaptıklarını belirtti.

Soltero, şimdiye kadar sorumlu olduğu kurumsal tarafta iletişim uygulamaları konusundaki karışıklığı azaltmak için bazı önemli adımlar atmıştı. Hangouts Video’nun Google Meet’e, Hangouts Chat’in ise Google Chat’e dönüştürülmesi, söz konusu adımların en önemlileri olarak öne çıkmıştı. Google Meet’in küresel koronavirüs salgını nedeniyle planlandan daha erken biçimde herkes için ücretsiz hâle gelmesi de yapılan yenilikler arasında göze çarpmıştı.

Soltero, bireysel kullanıcı tarafındaki dağınıklığı toparlamanın ise biraz daha zor olacağını belirtiyor. Tecrübeli yönetici, Hangouts’u Google Meet ve Google Chat ekseninde modernleştirme planında bir değişiklik olmadığının da altını çizdi.

Soltero, yeni sorumluluğunu “daha fazla yeniliğe öncülük etmek ve bu ürünlerin her birinin spesifik görevlerini nasıl yerine getirdiklerini daha net şekilde anlatmak” ifadesiyle tanımlıyor. Bu sözler, Google’ın tüm iletişim ve mesajlaşma uygulamalarını Facebook’un planladığı şekilde birleştirmeyi düşünmediğini gösteriyor. Bu ürünlerin insanların yaşamlarında bir rolü olduğunu belirten Soltero, birden hızlı değişiklikler yapmanın kullanıcılara karşı sorumsuzluk olacağını savundu.

Google iletişim uygulamalarının dümenine geçen Soltero, bulut ekibinin parçası olmayı sürdürecek. Tecrübeli yönetici, Hiroshi Lockheimer’in liderlik ekibine de katılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER