Teknoloji

Google ikinci nesil Tensor işlemci üzerinde çalışmaya çoktan başladı

pixel 6 ve pixel 6 pro

Google’ın gelecek nesil Tensor çipini çoktan geliştirip test ettiğine dair kanıtlar ortaya çıktı. Bu, gelecek yılki Pixel’in büyük olasılıkla yine Google yapımı bir donanım platformu tarafından destekleneceği anlamına geliyor.

9to5Google‘ın haberine göre, Pixel 6’daki uygulama kodunda, “Cloudripper” kod adıyla birlikte ikinci nesil Tensör işlemcisine dair referanslar bulundu. Bunun, işlemcinin kendisinin kod adı olmaktan ziyade, kurulu olduğu geliştirici panosunun kod adı olduğu iddia ediliyor.

Ancak site, “GS201” model numaralı bir çipin bu karta bağlı olduğuna dair kanıtlar da gördü.

Pixel 6’daki yonga setinin ‘GS101’ olarak numaralandırıldığı göz önüne alındığında, ‘GS201’in 2. nesil Tensor işlemci olması çok muhtemel görünüyor.

Pixel 7’nin tanıtımına daha 12 ay gibi uzun bir süre olduğundan, Tensor’un yeni nesil versiyonuna dair henüz başka hiçbir ayrıntı bulunmuyor. Sadece bunun var olduğu ve gelecek yıl çıkacak Google akıllı telefonuna da güç vereceğini anlıyoruz.

Google’ın kendi bünyesinde geliştirdiği Tensor işlemcisinin ikinci nesil bir çeşidi üzerinde şu anda çalışıyor olması kimseyi şaşırtmayacaktır. Pixel 6 lansman etkinliği sırasında artık kendi platformuna sahip olmasının sağladığı fırsatlar konusunda detaylı bir bilgilendirme yapmıştı ve şirket, kendi markasını taşıyan telefonlarının geleceğinin de bu olduğuna açıkça inanıyor.

Bileşenlerin son üründe yer alacak biçimde üretime ve montaja hazır olmaları gerekmeden önce, onları tasarlamak, ince ayar yapmak ve optimize etmek için gereken süre göz önüne alındığında, şirket Tensor Gen 2 üzerinde çalışmaya başlamasına şaşırmamak gerekiyor. Aksi durum daha şaşırtıcı olurdu.

İLGİLİ HABERLER