Manşetler

Google ikinci mâli çeyrek performansıyla beklentilerin üzerine çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geride kalan mâli çeyrek yıla dair finans raporunu açıkladı. Raporun açıklamasından sonra İnternet devinin hisse senetleri yüzde 10’dan daha fazla oranda değer kazandı. Google’ın tepe yöneticisi Larry Page yayınlanan basın bülteninde “Mükemmel bir çeyrek geçirdik, gelirlerimizi yıldan yıla yüzde 32 oranında arttırarak 9 milyar doların üzerinde gelire ulaştık.” diye konuştu.

Page, kullanıcılara gerçek hayattakine benzer bir paylaşım deneyimi sunan Google+’ya gösterilen muhteşem ilgiden dolayı çok heyecanlı olduğunu da dile getirdi. Google geride kalan çeyrekte 9.03 milyar dolar gelir açıkladı. Bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32’lik artışa denk gelirken, Wall Street’in 6.5 milyar dolarlık gelir beklentisinin de epey üzerine çıkılmış oldu. Google, hisse başına elde ettiği 8.76 dolarlık kazançla da Wall Street’in 7.86$’lık beklentisinin üstünde bir performans gösterdi. Şirketin çeyrek yıl içinde elde ettiği net kazanç 2.85 milyar dolar olarak hesaplandı, geçen yılın aynı döneminde şirket 2.08 milyar dolar net kâr elde etmişti.

Google Android aktivasyonlarının gün başına 550 binin üzerine çıktığını ve şu anda sadece davetiye usulüyle çalışan Google+ sosyal ağının 10 milyonun üzerinde üyeye ulaştığını açıkladı.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER