Teknoloji

Google’da iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl değişiyor?

google iki faktörlü kimlik doğrulama

Google, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) sürecini daha kullanıcı dostu hale getiriyor. Artık telefon numarası girmek yerine, hesabınıza bir kimlik doğrulama uygulaması veya donanım güvenlik anahtarı gibi “ikinci adım yöntemi” ekleyebilirsiniz. Bu, 2FA’yı etkinleştirirken daha güvenli bir yaklaşım sunarak daha az güvenli SMS doğrulamasından kaçınmayı sağlıyor.

Google’da iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemleri

Kullanıcılar, Google Authenticator gibi uygulamalar üzerinden zamana dayalı tek kullanımlık kod almayı seçebilir veya donanım güvenlik anahtarını bağlamak için adımları takip edebilir. Google, bir donanım anahtarında FIDO1 kimlik bilgisini kaydetmek veya birine bir geçiş anahtarı atamak gibi iki seçenek sunar. Bir kuruluşla bağlantılı bir Google Workspace hesabınız varsa ve bir geçiş anahtarı kullanmak istiyorsanız, yine de kuruluşunuzun ayarlarına bağlı olarak bir şifreyle oturum açmanız gerekebilir.

Bu değişiklik, tüm Workspace kullanıcılarına ve kişisel Google hesabı olan kişilere sunuluyor. Google, geçen yıl kullanıcılara geçiş anahtarı oluşturma imkanı tanıdığından bu yana 400 milyondan fazla hesabın bu özelliği kullanmaya başladığını gördü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER