Teknoloji

Google iki faktörlü doğrulamayı varsayılan hâle getiriyor

google iki faktörlü doğrulama

Google, kullanıcı hesaplarını daha güvenli tutmaya yardımcı olacak önemli bir adımı atmak üzere. Şirket tüm kullanıcıları varsayılan olarak iki faktörlü kimlik doğrulamaya geçirecek. Perşembe günü yayınlanan bir blog yazısında şirket, hesaplarının uygun şekilde yapılandırılmış olması hâlinde, müşterileri yakında iki faktörlü kimlik doğrulamaya (veya Google’ın dediği gibi “iki adımlı doğrulama“) kaydetmeye başlayacağını yazdı.

İki faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirildikten sonra, kullanıcılar akıllı telefonlarında Google hesaplarıyla oturum açma girişiminin meşru olduğunu doğrulamaları için bir talep ekranı görürler. Google’ın ürün yönetimi kıdemli müdürü Mark Risher, “Oturum açmak için mobil cihazlarını kullanmak, insanlara yalnızca şifrelerden daha güvenli ve daha güvenli bir kimlik doğrulama deneyimi sağlıyor,” dedi. Telefondaki uyarıların, ele geçirilebilen SMS mesajlarından daha güvenli olduğuna inanılıyor.

Standart iki faktörlü kimlik doğrulamayı yeterli bulmayan kullanıcılar, hesaplarını korumanın başka bir yolu olarak YubiKey veya Google’ın Titan’ı gibi fiziksel bir güvenlik anahtarı kullanabiliyor. 2019’da Google, Android akıllı telefonların bir güvenlik anahtarı görevi görmesi seçeneğini de ekledi ve o zamandan beri iPhone’lar için genişletildi.

Google müşterilere, ayarlarının ve hesap korumalarının olması gereken yerde olduğundan emin olmaları için şirketin hızlı güvenlik kontrolü testinden de geçmelerini öneriyor.

İLGİLİ HABERLER