Teknoloji

Google+ için son yenilikler: YouTube oynatıcısı ve Chrome eklentileri

Google’ın yaz başında faaliyete geçirdiği Google+, arama devinin çeşitli arka ve servislerinin buluşma noktası olarak devam ediyor. Bu sosyal ağ şimdi de YouTube oynatıcısı ve çeşitli Chrome tarayıcı eklentileriyle daha kullanışlı ve pratik hâle geldi.

Google+’a girdiğinizde sayfanın sağ kenarında bir YouTube ikonu göreceksiniz. Bu ikona tıkladığınızda karşınıza bir arama motoru çıkacak. Buraya izlemek istediğiniz içeriği tanımlayan anahtar kelime veya kelimeleri yazmanız yeterli. Çalma ikonuna tıkladığınızda yeni bir pencere açılacak ve anahtar kelimelerinize uygun sonuçlar bir çalma listesi şeklinde görüntülenecek. YouTube keyfini yaşamak için gerçekten pratik bir yol gibi görünüyor. Bunun yanı sıra YouTube videolarını Çevreler içindeki kullanıcılarla paylaşmak mümkün. Paylaştığınız kişiler videonun yanı sıra onunla bağlantılı diğer videoların da listesini görme imkânı bulacak.

Chrome eklentilerine bakacak olursak, bu işlevlerden yararlanmanız için doğal olarak Google+’yı Chrome ile birlikte kullanmanız gerekiyor. Eklentilerle birlikte tarayıcı çubuğuna bir Google+ Bildirimleri butonu ve Google+ butonu ekleniyor. Ayrıca bu eklentiler Internet Explorer ve Firefox için çıkarılmış Google çubuğunda da yer almaya başladı.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER