Manşetler

Google+ için geniş kapsamlı tasarım güncellemesi – Galeri & Video

Google’ın Facebook’a rakip sosyal ağı Google+ çeşitli tasarım değişiklikleriyle karşımıza çıktı. Yeni tasarımla birlikte daha fazla özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzü elde edilirken, çevreler içinde paylaşım araçları ön plana çıkarıldı, Hangouts görüntülü görüşme sistemi de daha çekici hâle getirildi.

Google’ın sosyal ağ servisinden sorumlu başkan yardımcısı Vic Gundotra, tasarımı değişen sosyal ağ sitesinin kullanımı daha kolay ve daha güzel hâle geldiğinin altını çizdi. Daha önce sayfanın üst bölümünde, Google+ logosunun hemen yanında yer alan navigasyon bağlantıları yeni düzende “dinamik bant” olarak nitelendirilen ve sayfanın solunda bir sütun şeklinde konumlanan bölümde gösteriliyor.

“Ana Sayfa”, “Profil”, “Keşfedin”, “Videoyla Sohbet”, “Fotoğraflar”, “Çevreler”, “Oyunlar” ve “Sayfalar” şeklindeki uygulamaları bu bant üzerinde dilediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Yapmanız gereken herhangi bir uygulamayı seçip fare yardımıyla sürükleyip bırakmak. Bant sadece belli sayıda uygulamayı alıyor, bu nedenle en sık kullandıklarınızı bant üzerinde görünecek şekilde konumlandırabilir, diğerlerini de adı üstünde “Diğer” bölümü altında bulunacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Video: Google+’daki Yenilikler

Bu dinamik bant üzerinde yer alan uygulamaların her biri de çeşitli değişikliklerden geçmiş. Örneğin, Profil bölümüne baktığınızda Google+ kullanıcı profil sayfalarının da Facebook’ta olduğu gibi kapak fotoğrafları kazandığını görüyoruz. Ayrıca profil fotoğrafının boyutu da büyütülmüş. Keşfet bölümünde Google+ üzerinde popüler olan paylaşımlara yer veriliyor. Google+’daki tasarım değişikliği bu sosyal ağ servisi üzerinde paylaşılan fotoğraf ve videoları daha dikkat çekici hâle getirmiş.

Hangout olarak bildiğimiz videoyla sohbet bölümü yeniliklerle birlikte çevrelerdeki insanlardan gelen ve sürekli yenilenen davet listesi, her türlü genel ve canlı yayınlanan video sohbete hızlı erişim, popüler videoyla sohbetleri takip etmeye olanak sağlayacak bir ilan panosu kazandı. Bu arada siz Google+ içinde gezinirken sağ taraftaki video sohbet sütunu da sizinle birlikte gelecek ve o an için Google+ üzerinden sohbete elverişli olan çevrenizdeki kişileri görebileceksiniz.

Video: Google+ Dinamik Bant

Söz konusu yeniliklerle hemen tanışmaya başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken eğer varsa Google hesabınızla Google+ servisine kayıt olmak ve kullanıcı girişi yapmak. Yeniliklerle ilgili daha fazla detayı aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

Galeri: Google+ Yeni Tasarım
[nggallery id=883]

İlgili – Google Blog Türkiye

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER