Teknoloji

Google I/O öncesinde en son Android 12 sızıntıları

android 12 yenilikler

Salı günü başlayacak Google I/O etkinliğinin hemen öncesinde, yeni bir sızıntı yıllık geliştiriciler konferansında daha ayrıntılı bilgiler elde etmeyi beklediğimiz Android 12’nin neye benzeyeceği konusunda fikir veriyor. Jon Prosser tarafından paylaşılan video Android 12’nin sunumundan alınmışa benziyor.

Sunumdan paylaşılan ilk sayfa, “Yeni ve güzel bir deneyim”, “Daha güçlü gizlilik ve güvenlik korumaları” ve “Tüm cihazlarınız birlikte daha iyi çalışır” başlıklarını taşıyor.

Elbette sızdırılan materyallerle ilgili olağan uyarılar geçerlidir. Bu sızıntı en son durumdaki arayüzün nasıl görüneceğine veya I/O sırasında ne kadarının duyurulacağına dair hiçbir garanti vermez. Ancak Prosser’ın videosundaki en ilginç sunum sayfası, yeni bir ortam kontrolü widget’ını, bir ekran parlaklık ayarını, bir hava durumu widget’ını, bir analog saat widget’ını, bir erteleme/kapatma düğmesini ve (sayfanın sağ alt köşesinde görülen) gruplandırılmış bildirimleri gösteriyor.

android 12

Android 12 ile ilgili olarak daha önce gördüğümüz sızıntılar

Android 12’nin önceki sızıntıları, iOS 14’te sunulan Akıllı Yığınlara benzeyen yığılmış widget’ları göstermişti. XDA Developers aracılığıyla da Android 12 için yeni temaları ve bir konuşma widget’ını görmüştük. Android 12, yığınlanmış widget’lar ve daha büyük saat metnine sahip yeni bir kilit ekranı da dahil olmak üzere, söylentilere göre bazı önemli UI değişikliklerini işaret ederken, birçok küçük ayar ve geliştirici odaklı özellik içeriyor.

Prosser, I/O videosu olduğunu iddia ettiği bir videoda gösteriyor. Bu videoda güncellenmiş bildirimleri, yeni bir klavye tasarımını ve daha önce sızan bilgileri doğruluyor gibi görünen daha büyük bir saate sahip yeni bir kilit ekranını görüyoruz.

En son sızıntı özetindeki ayrıntılar doğruysa; Android 12, son birkaç yıl içinde işletim sisteminde gördüğümüz en büyük görsel yenileme çalışmalarını barındırabilir. Yarın akşam saatlerinde Android 12’nin neye benzeyeceğine dair çok daha ayrıntılı bir tablo elde edeceğiz. Detaylar da her zaman olduğu gibi Teknoblog’da yer alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER