Teknoloji

Google HTC ve Lenovo ile birlikte bağımsız sanal gerçeklik başlığı geliştiriyor

google htc lenovoGoogle HTC ve Lenovo ile birlikte başka bir cihaza ihtiyaç duymayan, bağımsız sanal gerçeklik başlıkları geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. Google’ın “WorldSense” adını verdiği sanal boşluğu takip edecek başlıkların temelinde şirketin Tango adını taşıyan artırılmış gerçeklik sisteminin teknolojisi yatacak. Google, referans tasarımın hazırlanmasında Qualcomm ile birlikte çalıştı.

Google söz konusu başlıkların çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bilgi vermedi. Şirket, şimdilik sadece başlığın taslak çizimini göstermekle yetindi. Google, geçtiğimiz yıl ilk Daydream VR başlıklarını duyururken de aynı yaklaşımı tercih etmişti.

Google HTC ve Lenovo ile birlikte yürüttüğü çalışmalarda ilk prototipleri ortaya çıkardı

Google’ın HTC ve Lenovo ile birlikte geliştirdiği başlıkların prototiplerinin hazır olduğu ve ürünlerin nihai versiyonlarının birkaç ay içinde hazır hâle gelebileceği belirtildi. Sanal gerçeklik başlıklarının fiyatlarının ise Oculus Rift ve HTC Vive’a çok uzak olmayacağı düşünülüyor.

Prototipleri deneme fırsatı bulan kişiler, başlıklar için “hantal” sıfatını kullandı. Ancak başlıkların hantallıklarına rağmen, Gear VR ve Daydream’den daha iyi bir deneyim yaşattığı belirtildi. Seurat adını taşıyan bir rendering sistemi barındıran başlığın bu sayde düşük güçte yüksek performans sergileyebildiği ve üç boyutlu grafikleri optimize edebildiği dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER