Teknoloji

Google House: Baktığınız her yerde Google’ı göreceksiniz

Yola bir arama motoru olarak çıkan Google’ın adı günümüzde teknolojiyle eş anlamlı hâle gelmiş durumda. Komple bir teknoloji şirketine dönüşen Google, sahip olduğu teknolojileri daha iyi anlatmak adına farklı yolları kullanmaya devam ediyor. ”Google bir ev tasarlasaydı nasıl olurdu?” sorusundan hareketle hazırlanan Google House’un dünya kültür başkentleri kapsamındaki duraklarından birisi de İstanbul oldu.

google-house-1

Google teknolojilerini bir çatı altında toplayan Google House’ta şirketin sunduğu Arama, Sesli Arama, YouTube, Google+, Google Hangouts, Google Docs ve Google Trends gibi servislerin ev yaşantısı içinde nasıl kullanılabileceği canlı biçimde deneyimlenebiliyor. Bu deneyim için Google, ürün ve servislerini odalara ve kullanım amaçlarına göre sınıflandırmış.

google-house-2

Google House’ta oturma odası için sırasıyla Chromecast, Google Play Books, Sesli Arama ve Google Trends öneriliyor. Chromecast sayesinde bilgisayar, akıllı telefon ve tabletteki videoları ve YouTube kanallarını büyük ekranda izleme keyfine vurgu yapan şirket, tablet veya akıllı telefon üzerinden kitap okumayı sevenlere de Google Play Kitaplar servisini kullanmalarını öneriyor. Google’ın Google Play Kitaplar servisini bu kategoriye alarak arada sırada televizyonun kapatılması gerektiği mesajını verdiğini söylemek de mümkün.

 

Televizyon tekrar açıldığında ise Google’ın Sesli Arama özelliği devreye giriyor. Bilgi yarışmasındaki zor sorunun cevabına ulaşmak için kullanıcılar Sesli Arama özelliğindan faydalanabiliyor. Google’ın kalbi olan arama özelliğinin Sesli Arama formuna dönüşerek Google House’un odak noktası olduğunu da belirtmek gerekiyor. Diğer kullanıcıların Google üzerinde en çok neleri aradığını merak edenlere ise Google Trends tavsiye ediliyor.

google-house-3

Google House’ta genç odası için belirlenen özellikler arasında ilk sırayı Arama özelliği alıyor. Öğrencilerin ödev ve projelerinde en sık başvurduğu alanlardan biri olan Arama özelliğinin bilgiye en hızlı ve doğru biçimde ulaştıracağının altı çiziliyor. Şirket gençlere sanat projelerinde yardımcı olması için hazırladığı Kültür Enstitüsü’yle dünyanın kültür ve sanat mirasına dijital ortamda erişilmesini sağlıyor. Sadece öğrencilerin değil, profesyonellerin de favorilerinden olan Google Docs da genç odası kapsamında sunulan uygulamalardan biri. Google Docs’un farklı cihazlardan ulaşılabilir olması ve eş zamanlı olarak ortak çalışmaya izin vermesi Google tarafından gençlerin işine yarayacak özellikler arasında sayılıyor. Gençlerin arkadaşlarıyla iletişim kurması ve keyifli vakit geçirmesi içinse Google Hangouts devreye giriyor.

google-house-4

Google House’ta ”Erkek Odası” olarak adlandırılan ancak genel kullanım bakımından ”Hobi Odası” olarak da tanımlanabilecek odanın ön plana çıkan servisi YouTube. YouTube’daki profesyonel içerik sağlayıcılarına ait kanallarının hobi faaliyetleri konusundaki yetkinliğinin üzerinde duran şirket, Sesli Arama’yı da bu odada kullanılacak özellikler arasında sayıyor.

google-house-5

Google House’un mutfağı da evin kullanılan servisler bakımından bereketli noktalarından birisi. YouTube üzerinden yemek tariflerine erişilebilirken, Google Hangouts ile çok daha etkin mutfak tavsiyeleri almak mümkün oluyor. Evin en popüler özelliği olan Sesli Arama ise merak edilenlerin hızlıca cevaplanmasını sağlıyor.

google-house-6

Google House’ta moda ve seyahat alanlarında kullanılabilecek uygulamaların üzerinde de duruluyor. Moda için canlı yayın imkanı sunan Hangouts on Air ile YouTube ve Google+ Hızlı Fotoğraf Yükleme özellikleri önerilirken, Seyahat konusunda devreye Google+ ve Sesli Arama giriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER