EğlenceTeknoloji

Bir tartışmalı Hong Kong kararı da Google’dan geldi

google hong kong
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Hong Kong protestolarına eylemcilerin tarafından bakan “The Revolution of Our Times” isimli oyunu Play Store‘dan kaldırdı. Böylelikle Hong Kong’daki protestolarla ilgili tartışmalı karar veren teknoloji şirketleri arasına Google da katılmış oldu. Apple da protestocular tarafından kullanılan HKmap isimli harita uygulamasını App Store’dan çıkarmıştı.

Oyun Play Store’dan kaldırılsa da, Play Store sayfasının ön belleğe alınmış kopyasına erişmek hâlâ mümkün. The Revolution of Our Times, oyunculara bir protestocunun maceralarını “Kendi Hikayeni Seç” tarzında anlatıyor.

Google tarafından konuyla ilgili olarak The Wall Street Journal’a gönderilen açıklamada, oyunun Play Store’un “hassas olaylardan yararlanmama” politikasına aykırı olduğu gerekçesiyle mağazadan kaldırıldığı belirtildi. Ücretsiz olarak indirilebilen oyunda fiyatları 0,99 ila 14,99 dolar arasında değişen oyun içi satın alma unsurları bulunuyordu. Play Store sayfasındaki sayaca göre, oyunun indirme sayısı 1000’i geçmişti.

Google Hong Kong kararını kitaba uydurmayı başarmış

Apple’ın HKmap’i App Store’dan kaldırma kararından farklı olarak, Google’ın kararının daha “kitaba uygun” göründüğü söylenebilir. Yine de, bu durum bazı soruların sorulmasını engellemiyor. Örneğin, bir uygulamanın “hassas olaylardan yararlandığı” konusunda kararı kim veriyor?

Hong Kong’daki olaylar devam ettiği sürece daha fazla şirket, kendisini bu tarz tartışmaların içinde bulacak gibi görünüyor. Dünyanın en büyük iki mobil uygulama mağazasını yöneten Apple ve Google’ın bu konudaki hareketleri ise daha da yakından takip edileceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER