Teknoloji

Yenilenen Google Home uygulaması kullanıcılarla buluşuyor

google home

Akıllı ev cihazlarının insan hayatındaki yeri her geçen gün artıyor. Dolayısıyla Google‘ın akıllı evler için tasarladığı Home uygulamasının kapsamlı bir değişimden geçmesine ve Android kullanıcılarının bu cihazlarla etkileşiminin geliştirilmesine şaşırmamak gerekiyor. Google Home uygulamasının yeni yüzü bugün itibarıyla hem iOS hem de Android’de kullanıcılarla buluşuyor.

Uygulamanın ön izleme sürümü geçtiğimiz sonbahardan bu yana kullanımdaydı. Google bu süreçte alınan geri bildirimlerle uygulamanın geliştirildiğini özellikle vurguluyor. Yeni tasarımda başka uygulamalardan da aşina olduğumuz beş sekmeli bir görünüm kullanıcıları bekliyor. Bu sekmeler sırasıyla favoriler, cihazlar, hareketler, otomasyon ve ayarlar adını taşıyor. Favoriler sekmesi uygulamanın ana ekranı işlevini görüyor. Kullanıcılar buraya sık kullandıkları cihazlar, hareketler ve otomasyonlar için interaktif kareler ekleyebiliyor.

Örneğin, bir Nest kameradan alınan görüntüler burada otomatik olarak gösterilebiliyor. Ya da bir odanın ışıkları ve sıcaklığı favoriler üzerinden ayarlanabiliyor. Cihazlardan birinde video veya ses oynatılıyorsa medya kontrolleri penceresi açılıyor. Ekranın üst kısmındaki çubukta ise klima, Wi-Fi kontrolü, kameralar ve ışıklar gibi ortak kullanım unsurları gösteriliyor.

Cihazlar sekmesi ise, tahmin edebileceğiniz gibi, bağladığınız her şeyi odaya göre düzenlenmiş olarak gösteriyor. Hareketler sekmesi, termostatınızın zaman içindeki etkinliği veya kamera olayları gibi cihazlarınızda nelerin değiştiğini görmenizi sağlıyor. Ayrıca bildirimleri tek bir yerde toplayan bir gelen kutusu da barındırıyor. Kameralar tarafında performans açısından büyük bir gelişme söz konusu. Google, yeni uygulamada size canlı bir yayın göstermek için kameraların yüzde 38 daha hızlı olduğunu ve kliplere erişmenin yüzde 29 daha hızlı olduğunu söylüyor.

Otomasyon sekmesi, birden çok cihazda çalışan rutinler oluşturmak için varsayılan nokta işlevi görüyor. Otomasyon sekmesinde rutin programlama veya anında etkinleştirme yapılabiliyor. Ayarlar sekmesi ise ihtiyaç duyulan her şeyi tek bir yere topluyor. Google, eski deneyimi “parçalanmış” olarak nitelendirirken ve bu araçları merkezileştirmenin güncellemenin önemli bir parçası olduğunu vurguluyor.

Google Home iOS uygulamasına Matter desteği geliyor

Google, Matter akıllı ev standardı desteğiyle ilgili bazı önemli haberler de verdi. Bunlardan en önmelisi Google Home iOS uygulamasının Matter desteğine kavuşması. Böylelikle iPhone üzerinden Matter uyumlu cihazları ayarlamak ve yönetmek mümkün olacak. İlgili güncelleme önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşacak. Bu imkandan yararlanmak için telefonda iOS 16.5 sürümünün yüklü olması gerekiyor.

Google Home Wear OS uygulaması ise 15 Mayıs itibarıyla kullanıcılarla buluşacak. Buna ek olarak, Home uygulaması tabletlerde daha gelişmiş bir deneyim sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER