Eğlence

Google Home TV kumandasına ses ve çalma kontrolleri eklendi

google home
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android ve iOS için Google Home uygulamalarına, uyumlu akıllı TV’ler ve bağlı akış veya medya cihazları için geliştirilmiş özel bir mobil tabanlı uzaktan kumandayla güncellendi. Geçen hafta güncellemeyi duyuran bir tweet’te Google, Home uygulaması kullanıcılarının artık çalma işlemini kolayca kontrol edebileceğini, girişleri değiştirebileceğini, sesi ayarlayabileceğini ve daha fazlasını yapabileceğini söylemişti.

Yeni uzaktan kumanda özelliği, her ikisi de zaten Google Home uygulaması tarafından desteklenen Chromecast cihazlarını veya Android TV’leri kontrol etmek için gelmiyor. Bunun yerine; Samsung veya LG gibi bağlı TV platformlarını içeren Google uyumlu cihazlara (Works with Google) odaklanıyor.

Uyumlu bir TV veya set üstü cihazını bağlamak için Google Home uygulamasına gidin ve “Works with Google”ı seçin. Oradan ilgili cihaz üreticisini bulabilir ve uygulama içi talimatları izleyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. Daha sonra Google Home uygulaması, uyumlu bir TV’yi açıp kapatmak, kanalları değiştirmek, medyayı oynatmak veya duraklatmak, ileri veya geri atlamak, sesi ayarlamak veya sessize almak ve kaynak girişlerini değiştirmek için kullanılabilir.

Bu özellik ilk olarak geçen yılın sonunda Home Preview Programının bazı üyeleri tarafından fark edilmişti. Üyeler burada Chromecast olmayan TV’ler ve akıllı hoparlörler için halihazırda Google Nest Hub cihazlarında sunulanlara benzer tam dokunmatik kontroller gördüklerini bildirdiler. Google, bu güncellemenin son birkaç haftadır yavaş yavaş kullanıma sunulduğunu ve artık tüm cihazlarda kullanılabilir olması gerektiğini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER