Teknoloji

Google Home mini versiyonuyla Amazon Echo Dot’a rakip olabilir

google home mini
Google Home

Google’ın akıllı hoparlörü Home’un daha küçük bir versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre; Google Home mini olarak nitelenen hoparlör, yeni Pixel telefonlarıyla birlikte tanıtılacak.

Google geçtiğimiz yıl Pixel telefonlarını ekim ayında tanıtmıştı. İnternet devinin yeni Pixel telefonlarını ne zaman ve nerede tanıtacağı da hâlâ belirsizliğini koruyor.

Home’un mini versiyonunun Amazon Echo Dot ile doğrudan rekabet içine gireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Home mini sayesinde geleneksel ses sistemlerini sesle kontrol aracılığıyla birbirlerine bağlamak, Google Assistant’a evin her yerinden ulaşmak mümkün olacak.

Google’ın etkinlikte Pixel serisi altında konumlanan yeni bir Chromebook’u da tanıtması bekleniyor. 2016’da yeni bir Chromebook duyurmayan şirket, 2015’te ilk Chromebook Pixel’i görücüye çıkarmıştı. Google’ın dizüstü bilgisayarıyla pazarın üst segmentini hedefleyip hedeflemeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Microsoft kısa süre önce bu yönde bir hamle yapmış ve Apple’ın MacBook serisinin karşısına Surface Laptop’u çıkarmıştı. Surface Laptop, Windows 10’un Chrome OS’e daha yakın duran versiyonu Windows 10 S’i taşıyor.

Google Home mini çıkışı daha muhtemel bir ürün gibi görünüyor

Ekim ayına az bir süre kaldığı söylenebilir. Yeni Chromebook’a dair dedikoduların beklenen etkinliğe az bir süre kalmışken ortaya çıkması, bu ürünün daha sonra tanıtılması ihtimalini de akıllara getiriyor. Google Home’un mini versiyonu ise ekim ayında yeni Pixel telefonlarıyla birlikte gözler önüne çıkacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER