Teknoloji

Google Home uygulamasına kapsamlı tasarım değişikliği geliyor

google home

Google Home uygulaması, onu çok daha kolay öğrenilebilir ve kullanılır hâle getirecek yeni bir tasarıma kavuşuyor. Yakında çıkacak 2.49 güncellemesi, Android 11 ve sonraki sürümlere sahip telefonlardaki cihaz kontrol paneline benzer şekilde, cihazlarınızla tek bir ekrandan etkileşim kurmanıza olanak tanıyacak.

Güncellemenin App Store’daki sürüm notlarına bakıldığında Google, uygulamayı şu anda olduğundan çok daha kullanıcı dostu hale getirmeyi umuyor ve bunun aradığınızı hızla bulmanıza, uyumlu ışıklar ve müziğin sesini bir çırpıda değiştirmenize izin vereceğini söylüyor. Dahası olarak, bir cihazı açmak veya kapatmak için ona atanmış kontrole dokunabilir, parlaklık ve ses seviyesini ayarlamak için ışıklar veya hoparlörler gibi belirli öğeler üzerinde sola veya sağa kaydırabilir ve daha fazla seçenek görmek için bir cihaza uzun süre basabilirsiniz.

Google Home, son büyük tasarım değişikliğini 2018’de almıştı ve daha sonra ışıklarınızın rengini değiştirmek için çeşitli kontroller eklendi. Ancak tasarım o zamandan beri büyük ölçüde aynı kaldı. Bu, kullanıcıları belirli ayarlamalar yapmak için her bir cihaza tek tek dokunmaya zorlayan hantal bir uygulama ile baş başa bıraktı. Yine de bazı şeyleri açmak veya kapatmak gibi bazı tek dokunuşlu kontroller uygulamada bulunuyor.

Google, yeni tasarımın önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını ve uygulamanın en son sürümünün iOS veya Android‘de bulunmasının bile değişiklikleri görmek için yeterli olmayabileceğini söylüyor. XDA-Developers’ın eski genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman gibi bazı kullanıcılar, 2.49.1.8 güncellemesini Android’e başarıyla yükledi ve yeni ayarlara erişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER