Teknoloji

Google Home Chromecast üstüne kurulu olacak

google homeGoogle, Amazon’un Echo hoparlörüne rakip olması amacıyla hazırladığı Home adını taşıyan ürününü I/O 2016’da tanıtmıştı. O dönemde şirketten resmi bir bilgi paylaşılmasa da, cihazın Chromecast teknolojisinin üstüne inşa edilmiş olabileceği belirtilmişti.

The Information sitesinden Amir Efrati de bu çıkarımın doğru olduğunu gösteriyor. Haberini konuyla doğrudan alakalı bir kişiye dayandıran Efrati, Google Home’un Chromecast üstüne kurulu olacağını belirtti.

Bu tercihi bir sürpriz olarak nitelemek ise pek mümkün değil. Chromecast ve kullandığı Cast standardı Google’ın yakın tarihte donanım alanında gösterdiği nadir başarıların temelini oluşturuyor. Google Home’un temel kullanım alanı dikkate alınınca da bu tercih kulağa mantıklı geliyor. Cihaz gerekli bilgileri internetten almayı ve bu bilgiyi kullanıcıya doğal bir konuşma içinde aktarmayı amaçlıyor. Buluttan bilgi almak ve buluta bilgi göndermek, Chromecast’in ortaya çıkışını sağlayan temel faktörler arasında sayılıyor.

Uygulamalar ise Google Chromecast’in zayıf noktası olarak değerlendirilebilir. Google Home ile birlikte çalışabilmeleri için uygulamaların bulutta olması ve cihazla iletişime geçmeleri gerekiyor. Şirket, Home’da üçüncü taraf uygulama ekosistemi oluşturma konusunda aceleci davranmayacağını I/O 2016’da duyurmuştu.

Google Home Android üzerine inşa edilmiş olsaydı, lokal olarak daha fazla işem yapmak mümkün olacaktı. Bu tercihin üçüncü taraf uygulama geliştiricileri için denklemi değiştireceğini görmek de pek zor değil. Efrati’nin kaynağı bu ihtimalin Google içinde sıklıkla tartışıldığını belirtiyor. Google Home’un fiyatı ve kesin çıkış tarihi halen bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER