Teknoloji

Google Home Android uygulamasına uzaktan kumanda desteği

google home android

Google Home Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme Android TV, Google TV ve Nvidia Shield gibi cihazlarda kullanılabilecek yerleşik bir uzaktan kumandayı da beraberinde getiriyor. Söz konusu özellik ilk olarak 9to5Google sitesi tarafından paylaşıldı.

Televizyonunun veya Android TV cihazının fiziksel uzaktan kumandasını kaybedenlerin işine yarayacak gibi görünen bu özelliği kullanmak için Google Home’u açtıktan sonra ilgili cihazı bulmak ve ardından da sayfanın sol alt köşesindeki “uzaktan kumandayı kullan” yazısına dokunmak gerekiyor.

Google Home’un uzaktan kumanda desteği şimdilik sadece Android uygulamasında mevcut. Ancak bu özelliğin iOS’e gelişi kullanıcılar için çok daha işlevsel olabilir. Zira Android cihazlarda zaten Google TV uygulaması veya Android’in hızlı ayarlar bölümünden de erişilebilen sanal uzaktan kumandalar mevcut. iOS’te ise bu kullanışlı özellikler bulunmuyor. Uzaktan kumanda desteğinin Google Home’un iOS uygulamasına ne zaman ekleneceği belirsizliğini koruyor.

Sanal kumandanın arayüzünde gezinmek için D-pad yerine büyük bir izleme dörtgeni kullanılıyor. İzleme dörtgeninin altında ise geri, ana ekran ve Google Asistan tuşları bulunuyor. Televizyonlar için açma/kapama tuşu ve ses kontrol tuşları da bu sanal kumandada mevcut. Buna ek olarak, bir uygulamaya giriş yaparken sanal kumandanın altında bir klavye de beliriyor.

Google Home Android uygulamasına eklenen sanal kumanda, Android kullanıcılarına sıra dışı bir şey vadetmiyor. Ancak kumandanın iOS uygulamasına gelişi ciddi bir fark oluşturabilir.

İLGİLİ HABERLER