Teknoloji

Google’dan çağrı merkezlerinde beklemeyi kolaylaştıracak özellik

google hold for me

Bir çağrı merkezi veya telefonun otomatik bir sistem tarafından açıldığı herhangi bir yer arandığında ilgili kişiye bağlanmak için beklemek genellikle oldukça sıkıcı oluyor. Bekleme süresi uzadıkça bu durum biraz daha sıkıntılı hâle geliyor. Pek çok insan çareyi telefonun hoparlörünü açıp beklemekte bulsa da, bu süreçte sürekli tekrarlanan müzik de sinir bozabiliyor. Google, Hold for Me (Benim İçin Bekle) adını taşıyan yeni özelliğiyle bu durumu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Android’de kullanıcılarla buluşacak olan Hold for Me, ilk olarak Pixel 5 ve Pixel 4a 5G‘de ön izleme sürümüyle boy gösterecek. Bu özellik, ücretsiz bir numara arandığında ve kullanıcılar beklemeye alındığında devreye girecek.

Bekleme süresi başladıktan sonra Google Asistan görüşmenin takibini üstlenecek. Kullanıcılar da bu sırada yapmaları gereken diğer işlerle ilgilenebilecek. Hattın diğer ucuna gerçek bir kişi bağlandığında kullanıcılar ses, titreşim ve ekranda gösterilen bir bildirimle durumdan haberdar edilecek. Karşı taraftaki kişiden de kısa bir süre için beklemesi istenecek. Bekleme süresinde dileyen kullanıcılar, o anda eğer varsa söylenen şeyleri ekran üzerinde yazılı olarak görebilecek.

Şu anda opsiyonel bir özellik olan Hold for Me, Google ayarları üzerinden aktif hâle getirilebiliyor. Bunun Google’ın çağrı deneyimini geliştirmek için geliştirdiği “Call Screening” gibi diğer özelliklere benzer olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER