Teknoloji

Google hizmet şartlarını anlamayı kolaylaştıracak

google ses

Bir platformun hizmet şartlarını anlamak, ortalama bir kullanıcı için oldukça zor olabiliyor. Ancak Google bu konuda daha açık olabileceğine inanıyor. İnternet devi, kullanıcılarını e-posta aracılığıyla 31 Mart’ta yapacağı hizmet şartlarını anlatım tarzı değişikliği konusunda bilgilendiriyor. Google, gerçekleştireceği değişiklikle hizmet şartlarının daha kolay şekilde anlaşılabilmesini hedefliyor.

İnternet devinin yeni hizmet şartları da yine hukuk diliyle yazılacak. Ancak şirket bu şartların kullanıcılar tarafından anlaşılabilmesi için elinden gelenin en iyisini yaptığını belirtiyor.

Daha iyi iletişim de Google’ın vaatleri arasında bulunuyor. Hizmetlerindeki değişim ve erişim kısıtlamaları konusunda daha açık davranacağını belirten şirket, hizmetleri etkileyebilecek değişikliklerle ilgili olarak kullanıcılarına bildirimler gönderecek.

Yeni hizmet şartları Chrome, Chrome OS ve Google Drive’ı da kapsıyor

Google’ın yeni hizmet şartları Chrome, Chrome OS ve Drive’ı da kapsıyor. İşini asla şansa bırakmayan şirket, gizlilik politikasını değiştirmediğinin veya kullanıcılarının yasal haklarını kısıtlamadığının altını çiziyor.

İnternet devi, hizmet şartlarıyla ilgili değişikliğinin servislerinin kullanımı üstünde belirgin bir etki yapmasını beklemiyor. Daha fazla kişinin hizmet şartlarını okumasını isteyen şirket, bu nedenle metnin tarzında değişiklik gerçekleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER