Teknoloji

Google Hızlandırılmış Mobil Sayfalar platformunun web trafiğindeki payı artıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google hizlandirilmis mobil sayfalarGoogle Hızlandırılmış Mobil Sayfalar platformunu yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirmişti. Mobil cihazlarda Google’ın bazı arama sonuçlarını anında yükleyebilen platform, kısa sürede etkileyici bir büyüme oranı yakalamayı başardı. Yayınlanan yeni Adobe Analytics raporuna göre, ABD’deki en büyük yayıncıların trafiğinin yüzde 7’lik kısmı Google’ın Hızlandırılmış Mobil Sayfalar platformundan geliyor.

Söz konusu artışın izleri, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’ın kullanıcı istatistiklerinde de görülüyor. Adobe Analytics verilerine göre, geçtiğimiz yılın nisan ve aralık ayları arasında Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’ın kullanım oranı yüzde 405 oranında arttı. Kasımda gerçekleşen ABD başkanlık seçimleri sırasında ise trafik, yüzde 896 oranında yükseldi.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar platformu, dört aylık bir teknik ön izleme sürecinin ardından geçtiğimiz yılın şubat ayında faaliyete geçmişti. İnternet devi, bu platformla Facebook’un Instant Articles girişimine yanıt vermişti. Pek çok yayıncının dahil olduğu platform, mobil cihazlarda yapılan Google aramalarında sonuçların mümkün olan en hızlı biçimde gösterilmesini sağlıyor.

Google Hızlandırılmış Mobil Sayfalar platformunun kullanımını kolaylaştıracak adımlar atmıştı

Bazı yayıncılar, geçtiğimiz ekim ayında platform üzerinden yeteri kadar reklam geliri elde edemediklerinden şikayetçi olmuşlardı. Ancak açıklanan veriler, 2016’nın sonundaki yoğunlukla birlikte bu durum değişmişe benziyor. Google’ın platformun kullanımını kolaylaştırmak adına attığı adımlar da durumun değişmesinde etkili olmuş gibi görünüyor. Platformda son olarak orijinal makalenin bağlantısına erişim ve kopyalama özelliği kullanıma sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER