Google‘ın fişini çektiği ürün ve servislerin listesi uzamaya devam ediyor. Teknoloji devi, sadece son birkaç aylık süre içinde Google+, Inbox, Allo, Jump VR gibi servislerini kapatmıştı. Google şimdi de Hire adını taşıyan iş başvurusu platformunu kapatma kararı aldı.
İnternet devi, Hire ile LinkedIn’in karşısına güçlü bir alternatif koymayı hedeflemişti. Henüz iki yıllık bir geçmişi olan platformla özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha kolay şekilde çalışan bulması amaçlanmıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Earth uçuş simülatörü ücretsiz olarak webde açıldı

Google’dan Gemini kullanan dev dolandırıcılık ağına dava

Google artık Lens fotoğraflarınızı ve ses kayıtlarınızı yapay zekâ için saklayabilecek

Google AI Modu artık yalnızca yanıt vermeyecek, görsel de oluşturacak

Google Gemini 3.5 Canlı Çeviri ile konuşmaları anında çevirecek
Kapatma kararı Hire’ın destek sayfası üzerinden kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada, Hire’ın başarılı olduğu belirtilirken, yeni dönemde Google Cloud portföyündeki diğer ürünlere odaklanılması için böyle bir kararın alındığı ifade edildi.
[irp]
Google Hire 1 Eylül 2020’ye kadar açık kalacak
Google, Hire’ın ne kadar başarılı olduğu konusunda somut veriler paylaşmadı. Ancak servisin hemen kapanmayacak olması, belli bir kullanıcı tabanının olduğu şeklinde yorumlanabilir. Google’dan verilen bilgiye göre, Hire 1 Eylül 2020’ye kadar açık kalacak. İnternet devi, kontratı bu tarihten önce sona eren müşterilerinin kapanışa kadar servisten ücretsiz olarak yararlanmasına izin verecek. Son güne kadar servisi ayakta tutma sözü veren Google, bu süreçte Hire’a yeni özellik eklemeyecek.
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


