Teknoloji

Google iş başvurusu platformu Hire’ı kapatıyor

google hire
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın fişini çektiği ürün ve servislerin listesi uzamaya devam ediyor. Teknoloji devi, sadece son birkaç aylık süre içinde Google+, Inbox, Allo, Jump VR gibi servislerini kapatmıştı. Google şimdi de Hire adını taşıyan iş başvurusu platformunu kapatma kararı aldı.

İnternet devi, Hire ile LinkedIn’in karşısına güçlü bir alternatif koymayı hedeflemişti. Henüz iki yıllık bir geçmişi olan platformla özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha kolay şekilde çalışan bulması amaçlanmıştı.

Kapatma kararı Hire’ın destek sayfası üzerinden kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada, Hire’ın başarılı olduğu belirtilirken, yeni dönemde Google Cloud portföyündeki diğer ürünlere odaklanılması için böyle bir kararın alındığı ifade edildi.

Google Hire 1 Eylül 2020’ye kadar açık kalacak

Google, Hire’ın ne kadar başarılı olduğu konusunda somut veriler paylaşmadı. Ancak servisin hemen kapanmayacak olması, belli bir kullanıcı tabanının olduğu şeklinde yorumlanabilir. Google’dan verilen bilgiye göre, Hire 1 Eylül 2020’ye kadar açık kalacak. İnternet devi, kontratı bu tarihten önce sona eren müşterilerinin kapanışa kadar servisten ücretsiz olarak yararlanmasına izin verecek. Son güne kadar servisi ayakta tutma sözü veren Google, bu süreçte Hire’a yeni özellik eklemeyecek.

İLGİLİ HABERLER