Teknoloji

Google Hindistan hükümetiyle birlikte bir tuvalet bulma aracı geliştirdi

google hindistan tuvaletDışarıdayken temiz bir umumi tuvalet bulmak, pek çok kişi için en sıkıntılı eylemler arasında yer alıyor. Ancak Hindistan’da bu problem çok daha yoğun biçimde hissediliyor. Hindistan’daki hanelerin yüzde 70’inde tuvalet olmaması da belli ihtiyaçları sokakta gidermenin ülke çapına yayılan bir eylem olmasına yol açıyor.

Hindistan Şehir Gelişimi Bakanlığı, bu sorunun çözümü için Google ile birlikte hareket ediyor. Google Haritalar uygulamasına yerleştirilen tuvalet aracı, insanların temiz tuvalet bulmalarına yardımcı olacak. Söz konusu araç ilk olarak başkent Delhi’de kullanıma sunulacak. Kullanıcılar tıpkı Google’da restoran veya banka arar gibi tuvalet arayabilecek. Kullanıcılar arama çubuğuna “tuvalet”, “lavabo” veya bu kelimelerin Hindice karşılıkları olan “Swach” ve “Shulabh” kelimelerini yazarak kendilerine en yakın olan tuvaletleri görebilecek.

Alışveriş merkezleri, hastaneler ve benzin istasyonlarındaki tuvaletler, sonuçlar arasında gösterilecek. Google Hindistan Şehir Geliştirme Bakanlığı ile geliştirdiği projede tuvaletlerin temizliği konusunda kullanıcılardan gelecek verilere büyük ihtiyaç duyuyor. Tuvaletlerin kullanımda olup olmadığı da kullanıcılardan gelecek veriler sayesinde anlaşılacak.

Google Hindistan hükümetiyle birlikte geliştirdiği projeyi başka şehirlere de taşıyacak

Projenin pilot uygulaması kasım ayının sonunda Delhi’de başlayacak. Diğer şehirlerin ne zaman projenin kapsama alanına gireceği konusunda ise bir takvim açıklanmadı. Ancak Hindistan Şehir Gelişimi Bakanlığı’nın projenin kapsamını genişletmeden önce ilk sonuçları görmeyi istemesi muhtemel görünüyor. Bunun sorunu çözüp çözmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER