Ulaşım

Google 2016 sonuna kadar Hindistan tren istasyonlarına Wi-Fi getiriyor

google-sundar-pichai-hindistan-modi-290915

Hindistan’daki demiryolu ağı ”Ulusun Yaşam Hattı” olarak anılıyor. 108 bin kilometrelik hatta 7000’den fazla istasyon bulunuyor ve her gün 13 milyonu aşkın yolcu taşınıyor. Bu yaşam hattı, şimdi de insanları bağlı tutmak için küçük bir dijital güncelleme alıyor.

Google, 2016’nın sonuna kadar Hindistan demiryolu ağının en kalabalık istasyonlarına yüksek hızlı Wi-Fi getirmeyi planlıyor. Şirket, toplamda 400 istasyonu bağlantıya kavuşturmayı amaçlıyor. Google’dan yapılan açıklamaya göre, kurulumun yapılacağı ilk 100 istasyonda her gün 10 milyondan fazla yolcu seyahat ediyor.

Hindistan Demiryolları ve servis sağlayıcısı RailTel ile birlikte oluşturulan girişimin duyurusu, Google’ın Mountain View’daki merkezinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin de katıldığı bir toplantıyla duyuruldu. Modi, son günlerde aralarında Facebook’un da bulunduğu pek çok önemli Silikon Vadisi şirketini ziyaret etmişti.

Milyonlarca Hindistanlı data planlı akıllı telefonlar satın alsa da, bant genişliği genellikle limitli ve yavaş kalıyor. Google, Wi-Fi servisinin gerçekten yüksek hızlı olacağının sözünü verirken, kullanıcılara internetten HD video izleyebilecekleri kadar hız sağlanacağının altını çizdi. İlk etapta ücretsiz olarak sunulacak servisten daha sonra belli bir ücret karşılığında faydalanmak mümkün olacak.

Hindistan planı, Google’ın interneti ”bir sonraki milyar” ile buluşturma hedefini gerçekleştirme yolundaki ”reklamı iyi yapılabilecek” adımları arasında yer alıyor. Google’ın Android One girişiminde de aynı amaç doğrultusunda hareket ediyor.

İLGİLİ HABERLER