Teknoloji

Google web hikayelerini mobil uygulamasına taşıyor

google hikaye

Google daha önce AMP Hikayeleri olarak bilinen hikaye formatını iOS ve Android uygulamalarına getiriyor. Hikayeler uygulamanın Keşfet bölümünde gösterilecek. Bu formatta içerikler Snapchat ve Instagram’daki hikayelere benzer biçimde kullanıcıların karşısına çıkacak.

Bu hikayeler şimdiye kadar büyük ölçüde mobil web üzerinde yapılan aramalar sonucunda gösteriliyordu. ABD, Brezilya, Hindistan’da yaşayan kullanıcılar, artık Google’ın mobil uygulamalarının Keşfet bölümünde görebilecek. Google gelecekte web hikayelerini daha fazla ülkede ve platformda kullanıcılarının karşısına çıkarmayı planlıyor.

Instagram, Snapchat ve YouTube’da hikayeleri kullananları, Google’da da tanıdık bir deneyimin beklediği söylenebilir. Google’dan verilen bilgiye göre, bir hikayeye dokunmak “tam ekran ve kapsayıcı” bir deneyim başlatacak. Başka bir hikayeye geçmek için ekrana dokunmak veya yana doğru kaydırma yapmak yeterli olacak.

Google hikaye formatını ilk olarak sınırlı sayıda yayıncının kullanımına sunmuştu. Ancak artık dileyen herkes hikaye oluşturabilecek. Şirket, yayıncıların hikaye oluşturmasını kolaylaştırmak adına bir WordPress eklentisi de hazırladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER