Teknoloji

Google’dan hesap güvenliği için yeni özellikler

google hesap güvenliği

Google hesap güvenliği konusunda kullanıcılarını rahatlatmak adına yeni özellikler sunuyor. Bu yeni özellikler arasında Google hesabıyla ilgili güvenlik sorunlarının tespiti durumunda kullanıcılara gönderilecek çapraz uygulama desteğine sahip uyarılar da bulunuyor. Google böylelikle o anda kullanılan uygulamadan bağımsız olarak güvenlik sorunlarından haberdar olunmasını hedefliyor.

Google’ın yeni özelliğin işleyişini anlattığı GIF animasyonunu aşağıda görmek mümkün. Önümüzdeki haftalarda sınırlı ölçekte dağıtılacak olan bu yeni özellikten ilk olarak iOS cihaz sahipleri yararlanabilecek.

Google’ın konuyla ilgili blog yazısında şirketin önümüzdeki yılın başlarından itibaren bu uyarı bildirimlerinin kapsama alanını genişletmeyi planladığı belirtildi.

Google aynı zamanda Google Asistan için bir misafir modu sunmaya hazırlanıyor. Bu mod aktifken yapılan talepler kullanıcının Google hesabına kaydedilmeyecek. Kullanıcılar bu modu “Hey Google, misafir modunu aktif hâle getir” komutuyla çalıştırabilecek. Şirket tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre, bu özellik önümüzdeki haftalarda Nest akıllı hoparlör ve ekranlarda kullanıcılarla buluşacak.

Google hesap güvenliği ve gizliliği ayarlarını görmek isteyenlere de basit bir yöntem sunuyor. Bundan böyle arama motoruna “Google hesabım güvende mi?” gibi basit sorular yazıldığında kullanıcıların karşısına ayarlarının bir özeti çıkacak.

Google Güvenlik Merkezi internet sitesini de yeniliyor. Söz konusu sayfada Google ürünlerinin gizliliği ve güvenliğiyle ilgili bilgiler gösteriliyor. Yenilenen sayfada Gmail, Chrome, YouTube, Android ve Pixel gibi ürünlere dair bilgiler bulunuyor. Yenilenen Güvenlik Merkezi önce ABD’de daha sonra diğer ülkelerde kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER