Teknoloji

İşte Google’ın yeni hesap giriş sayfası

google

Google kullanıcıları son zamanlarda hesaplarına giriş yaparken “yakında yeni bir görünüm geliyor” mesajı ile karşılaşmış olabilir. Şimdi ise Google, hesap giriş sayfasındaki “daha modern görünüm ve hissiyat” olarak tanımlanan yeni tasarımını sergiliyor.

Google Hesap girişinde modern tasarım

Yeni tasarımın ekran görüntüsü, birçok kullanıcıya oldukça tanıdık gelebilir; zira esas itibarıyla eski tasarım ile büyük oranda aynı. Giriş adımları aynı kalmakla birlikte, artık yatay olarak hizalanmış hafif bir Material Design makyajı almış durumda. Bu yenilik, Pixel Fold gibi büyük ve geniş ekranlar veya Pixel Tablet gibi cihazlarda daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Google, kullanıcıları şifreleri, geçiş anahtarları veya diğer kimlik doğrulama yöntemleri için hâlâ teşvik ediyor; yani şirket henüz tamamen şifresiz bir sisteme geçmiş değil.

Bu değişiklik, Google’ın geçmişte vazgeçtiği ürünler veya yeniden tasarlanan Gmail arayüzü gibi diğer değişikliklerden daha az tartışmalı olmalı. FAQ sayfasında açıklandığı üzere, bu konuda bir seçenek sunulmuyor. Hem Workspace yöneticileri hem de kişisel Google hesaplarına sahip kullanıcılar, bugün, 21 Şubat itibarıyla başlayan ve 4 Mart 2024’te tamamlanması planlanan “kademeli” dağıtımı kontrol edemeyecekler. Eski giriş sayfasını bu tarihten sonra görebilmenin tek yolu, eski bir tarayıcı kullanıyor olmanız olacaktır.

google

Yenilenen tasarım, kullanıcıların farklı ekran türlerinde daha iyi bir deneyim yaşamalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Google’ın bu adımı, kullanıcı deneyimini ön planda tutarak teknolojik yeniliklere uyum sağlama çabasının bir parçası olarak görülüyor. Değişiklik, her ne kadar büyük yenilikler içermese de, Google’ın kullanıcı arayüzünde modern tasarım anlayışını benimsemeye devam ettiğini gösteriyor.

Google kullanıcıları, bu yeni tasarımı kucaklamaya hazırlanırken, şirketin gelecekteki giriş sistemlerinde şifresiz kimlik doğrulama gibi daha ileri teknolojileri nasıl entegre edeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER